Afbeelding
De Koperen Knop

Amateurkunst-expositie ‘Het is lente’ in museum De Koperen Knop

29 oktober 2022 om 16:43 Kunst

HARDINXVELD-GIESSENDAM Museum De Koperen Knop staat in het voorjaar van 2023 in het teken van de amateurkunst. De titel ‘Het is lente’ geeft het hierbij van toepassing zijnde thema aan. Iedereen mag meedoen en een werk inleveren, mits er een link is met het thema lente. Er is heel veel mogelijk, staand werk, hangend werk of anderszins. 

Het is de gewoonte geworden dat De Koperen Knop eenmaal in de zoveel jaar een amateurkunst-expositie organiseert. De laatste tijd werd hier weer nadrukkelijk om gevraagd. Daarom krijgt iedereen de kans om haar of zijn werk in bruikleen te geven voor deze expositie in het museum.

De expositie vindt plaats van 4 februari tot en met 25 maart 2023. Wat voor kunst daar dan te zien zal zijn, bepalen de deelnemers zelf. Een schilderij, een keramisch voorwerp, een tekening of aquarel, iets van glas of van metaal. Of van hout, kunststof, textiel of nog iets anders. Laat de creativiteit de vrije loop, bedenk iets origineels.

OPROEP Wacht niet te lang met een reactie voor wie mee wil doen, want voor dit soort tentoonstellingen is altijd veel belangstelling. Deelnemers kunnen persoonlijk individueel meedoen, maar ook als groep, waarbij elk een werk inlevert, of deelneemt in schoolverband.

Aanmelden: koperenknop@koperenknop.nl en geef daarbij naast naam, e-mailadres en telefoonnummer ook aan wat men voor deze expositie gaat insturen. Liefst zo recent mogelijk of geheel nieuw werk. Doe dat uiterlijk 12 november, waarna snel een reactie van het museum komt.

WEDSTRIJD Aan de inzendingen is ook een wedstrijd verbonden. Afhankelijk van de diversiteit van wat wordt aangeboden voor de expositie, worden er prijzen bepaald voor uiteenlopende categorieën. Een deskundige jury zal zich over de werken gaan buigen. Daarnaast krijgen ook de bezoekers de gelegenheid om een stem uit te brengen voor een publieksprijs.

Info: www.koperenknop.nl