Op zaterdag 19 november komt de Sint weer aan in Hardinxveld-Giessendam.
Op zaterdag 19 november komt de Sint weer aan in Hardinxveld-Giessendam. Sinterklaascomité Hardinxveld-Giessendam

Nieuws van Sint en Piet

1 november 2022 om 16:06

Lieve kinderen en ouders,


Sint en de Pieten zijn weer met de stoomboot onderweg naar Nederland. Dit jaar komen wij op 12 november aan in Nederland, in de mooie stad Hellevoetsluis. De intocht in Hardinxveld-Giessendam is een week later, op 19 november. Iedereen aan boord heeft erg veel zin om weer naar Hardinxveld-Giessendam te gaan. 

De Pieten op de stoomboot zijn al begonnen met het inpakken van alle cadeaus. Maar misschien zijn de cadeaus dit jaar helaas wat minder groot. Want ook de kolen voor de stoomboot zijn duurder geworden. Maar de cadeau-Piet heeft beloofd dat er voldoende cadeaus voor iedereen zullen zijn.

Op zaterdagochtend 12 november om 10.15 uur komen de Sint en de Pieten met de Waterbus van Blue Amigo aan op de steiger van het voetveer naar Werkendam en 's middags gaan de Sint en Pieten met de trein van Qbuzz naar het station in Beneden-Hardinxveld. Daar komen wij aan om 13.45 uur. In verband met de veiligheid, zal het perron voor het publiek afgesloten zijn, maar er is genoeg plaats voor iedereen aan de voorzijde van het station.

DJ Willem en Kevin van Light Sound and Vision zullen er dit jaar weer bij zijn om ons samen met de burgemeester te ontvangen. Ook de muzikanten zijn al druk aan het oefenen om er in Hardinxveld-Giessendam weer een supergezellige intocht van te maken op 19 november. Na het bezoek aan de Giessenhof in Beneden-Hardinxveld, gaan Sint en de Pieten naar ‘t Hart voor een samenzijn voor mensen met een beperking. De muziek-Piet is er in ’t Hart met zijn accordeon. Ouders of verzorgers van mensen met een beperking die hier bij willen zijn, kunnen hiervoor contact opnemen via de mail, sinthvd@gmail.com, met vermelding van de gegevens van de deelnemers.

Voor de kinderen in Hardinxveld-Giessendam zijn er in samenwerking met de Giessenhof weer diverse kleur -en knutselwedstrijden georganiseerd. De prijswinnaars mogen samen met 1 begeleider met de Sint en Pieten meevaren naar Boven-Hardinxveld, en tijdens deze vaartocht zullen de gewonnen prijzen uitgereikt worden aan de winnaars. Ook onze sponsoren zijn van harte welkom om mee te varen. Er is plaats voor 1 kind met 1 begeleider per sponsor. Sponsoren kunnen zich aanmelden via sinthvd@gmail.com, met vermelding van jongen of meisje en de leeftijd.

Voor de kinderen van 4 en 5 jaar is er een kleurplaatwedstrijd en voor kinderen van 6 t/m 8 jaar ligt er een knutselplaat klaar om een Sint-knutselpop te maken en in te kleuren. De kinderen van 9 en 10 jaar mogen een tekenplaat met een kruiswoordpuzzel om in te vullen, afhalen. Meer informatie en instructies voor de kleur- en knutselplaten staan achterop de kleur- en knutselplaten.

De kleur- en knutselplaten worden uitgedeeld op de Merwede en Regenboogschool en liggen ook vanaf vrijdag 4 november tot en met donderdag 17 november klaar bij Top 1 Toys. De kleurplaten en knutselwerken moeten uiterlijk donderdag 17 november voor 16.30 uur ingeleverd zijn. Voor kinderen uit Beneden-Hardinxveld bij Kids & Koters en de kinderen van Boven-Hardinxveld mogen hun kleurplaat en knutselwerk inleveren op school.

Zaterdagmiddag 26 november zal de Sint tussen 13.00 en 14.00 uur samen met de prijswinnaars van de kleur- en knutselwedstrijd naar de Giessenhof gaan om bij Top 1 Toys de door de kinderen gewonnen prijzen uit te zoeken.

Volgende week meer nieuws over Sinterklaas en de intocht in Het Kompas Hardinxveld-Giessendam en zie ook onze Facebookpagina, Sinterklaas Hardinxveld-Giessendam.

[Sint en Pieten