De derby kreeg toch nog een enerverende slotfase.
De derby kreeg toch nog een enerverende slotfase. Richard van Hoek

Hardinxveld verliest in slotfase

1 november 2022 om 12:45

HARDINXVELD-GIESSENDAM Hardinxveld heeft na de reeks van vier overwinningen waarmee het de competitie was gestart, verlies opgelopen in de thuiswedstrijd tegen VVAC. Tot een kwartier voor tijd hielden de teams elkaar in evenwicht zonder tot scoren te komen. De derby kreeg toch nog een enerverende slotfase, waarin de bezoekers aan de Sluisweg met een 1-2 overwinning aan de haal gingen.

In de beginfase zochten beide ploegen gecontroleerd de aanval zonder voor het doel echt gevaarlijk te worden. Met meer combinatievoetbal leverde dat Hardinxveld in de loop van de eerste helft een paar serieuze kansen op. Vanaf de linkervleugel kreeg Johan Woltman vrijheid om op te komen en bediende Lex de Gier, die voor het doel net over de lat schoot. Met zijn volgende schietkans raakte de Gier snoeihard de onderkant van de lat. Daarmee bleef het tot de pauze bij 0-0.

In de tweede helft toonde VVAC meer lef en kreeg Hardinxveld het lastiger. Een afstandsschot over de grond pakte Hardinxvelddoelman Marc Koning klem en vervolgens ging een treffer van VVAC vanwege buitenspel niet door. Met veel inzet golfde het duel over het veld. Een schot van VVAC trof de paal via de voet van doelman Koning. Aan de andere kant brak Hardinxveld een klein kwartier voor tijd de score wel open. Een schot van Lex de Gier kreeg VVAC doelman Mathijs de Hoop niet onder controle en uit de scrimmage in het doelgebied werkte Aldo Tagliasacchi de 1-0 over de doellijn. Direct daarop leek Collin de Kok met een rush op weg om de wedstrijd te beslissen. Los van de tegenstander pegelde hij vol op de paal.

Met de achterstand gooide VVAC in de slotfase alle schroom van zich af en verloor Hardinxveld de controle. Opportunistisch bediende VVAC de lange mensen voorin en dat leverde een paar minuten voor tijd de gelijkmaker op. Joran Houweling kapte de Hardinxveldverdediging uit en schoof beheerst de 1-1 binnen. Doordat Owen Muller met een natrappende beweging zich liet gaan leverde dat rood op en moest Hardinxveld met tien man verder. Ondanks dat een gelijkspel over de hele wedstrijd wel een gerechtvaardigde beloning zou zijn, bleef het spannend en zat er nog meer in. De blessuretijd liep al toen met een uitval van Hardinxveldinvaller Adi Jogic zijn schot door de VVAC keeper werd gekeerd. Uit een hoekschop kantelde VVAC wel het resultaat. Met een kopbal van de lange Joran Houweling scoorde hij voor de tweede maal en dat leverde VVAC een 1-2 overwinning op.