Doorbraak van Nicole van der Laan.
Doorbraak van Nicole van der Laan. Wim van der Pijl

Verlies Vriendenschaar in prima duel

1 november 2022 om 12:51

HARDINXVELD-GIESSENDAM In de uitwedstrijd in en tegen Tilburg kon het publiek genieten van een mooi en spannend korfbalduel met veel korfpunten, waarbij de thuisploeg uiteindelijk aan het kortste eind trok en de overwinning in deze eerste returnwedstrijd (en tevens laatste veldwedstrijd) behaalde. Uiteindelijk bleek het iets betere schotpercentage (25% tegenover 22) de doorslag te geven.

Vriendenschaar begon uitstekend aan deze wedstrijd met prima zomerse omstandigheden. Het eerste schot achter de korf van Celine van Meeteren was meteen raak en na de gelijkmaker zag ook Marijn Bakema zijn eerste schot door de korf vallen. Vakgenoot Marijn Blokland benutte vervolgens een strafworp waardoor Vriendenschaar met 1-3 een 2 punts voorsprong nam die het tot de 20e minuut prima verdedigde. Het werd om en om scorend 5-7, waarbij het CABholland-team de betere ploeg was, maar verzuimde in die periode de voorsprong verder uit te bouwen. Marijn Bakema was deze middag op schot en ook hij schoot tweemaal raak in de laatste minuut en zorgde voor een 13-11 ruststand.

Ook na de rust bleven beide teams de korf goed vinden. Hoewel Tilburg steeds een voorsprong behield, bleef Vriendenschaar de aansluiting behouden. Om en om scorend was het na 10 minuten 18-17 en kreeg Vriendenschaar enkele goede kansen om gelijk te komen die echter niet werden benut. Tilburg profiteerde daarvan. Vriendenschaar kwam met nog 4 minuten te spelen met scherp schietende Patrick Noordzij weer terug naar 23-22 en spannende minuten volgden. Toen Tilburg de 24e treffer door de mand schoot, had Vriendenschaar echter geen weerwoord meer. In de laatste minuut brachten 2 opportune verre schoten van Tilburg de eindstand op 26-22, waarmee de ploeg naast Vriendenschaar aan de kop van de ranglijst is gekomen.