OKK ’70 dames 1 naar kwartfinale beker

1 november 2022 om 12:53

HARDINXVELD-GIESSENDAM Met slechts 47 punten tegen in 4 sets hebben de lange meiden van OKK ’70 zich afgelopen zaterdag verzekerd van een plek in de kwartfinale van het bekertoernooi. Met twee afgetekende zeges tegen Voltena en MOVE4U werd een lange, maar succesvolle middag afgesloten. Op zaterdag 3 december is de volgende ronde, waarbij de meiden strijden om een plek in de halve finale.

Met nog steeds drie geblesseerde speelsters in de selectie moet trainer/coach Roy Kroon weer hulptroepen inschakelen vanuit dames 2. Gelukkig is het Hardinxveldse dames 2 dit seizoen een opleidingsteam, waar de meiden staan te popelen om aan te haken bij het eerste team. Ditmaal gingen Nina Casillo en Maaike van Eeden mee met de hoofdmacht en met succes.

OKK ’70 trad de eerste wedstrijd aan tegen Voltena, het (beach)volleybalbolwerk uit Werkendam. Een talentvol team, dat het vooral passend en verdedigend goed op orde hadden. De Hardinxveldse dames lieten er echter geen twijfel over bestaan: OKK ’70 was vandaag de beste van het veld. Met een onpasseerbare Esther Klop op rechts, een gretige Tessa Verhoeven en uiterst solide vervangster op de libero, Rachel Klop, won OKK ’70 de eerste wedstrijd met 2-0. Setstanden: 25-16 en 25-13.

Hierna was het de beurt aan MOVE4U om tegen Voltena te spelen, zodat de staf (en meiden) van OKK alvast een plan kon maken voor hun tweede wedstrijd. En met succes. Onder aanvoering van een weergaloze Hanna Timmer werd ook MOVE4U eenvoudig aan de kant gezet. 25-11 en 25-7 zorgden ervoor dat we net iets langer dan een half uur nodig hadden en de dames uit Vlaardingen geen schijn van kans te geven.

Na een moeizame wedstrijd tegen VC Wik en een verloren midweekse oefenpot tegen Sliedrecht Sport was deze bekerronde een welkome opsteker voor de geplaagde equipe uit Hardinxveld-Giessendam. Met hernieuwd vertrouwen kijken zij uit naar de tweede confrontatie met rivaal AVVA zaterdag.