Vriendenschaar Midweek 2
Vriendenschaar Midweek 2 Vriendenschaar

Vriendenschaar Midweek 2 kampioen

7 november 2022 om 17:47 Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Aan het begin van woensdagavond 2 november lag het sportpark van KV Vriendenschaar er desolaat bij. Niets deed nog vermoeden dat hier om 20.00 uur een belangrijke wedstrijd op het spel stond voor Midweek 2 tegen de bezoekers van Vitesse.

Deze wedstrijd was eigenlijk gepland voor 12 oktober, maar vanwege een spelerstekort was deze verzet.
Johan Cruijff zei ooit al: ‘Nummer één worden is moeilijk, nummer één blijven is bijna onmogelijk.’ Dat bleek dit seizoen een waarheid als een koe. De ploeg kreeg wat klappen te verwerken in de vorm van blessures, afwezigheid van een aantal belangrijke spelers en een verloren thuiswedstrijd tegen Springfield MW1. Hierdoor bezette de ploeg na vier speelrondes de toch ietwat teleurstellende tweede plaats.

In zware tijden kenmerkt zich de kracht van een vereniging en Vriendenschaar bleek ten anderen male een warm bad, in de vorm van spelers die graag mee wilden doen met de Midweek. Dit was een meer dan verdienstelijke vervanging en mede hierdoor volgde op 19 oktober een miraculeuze 23-9 overwinning in de uitwedstrijd tegen koploper Springfield. Nu waren de kaarten opeens anders verdeeld.

Winst op Vitesse zou betekenen dat de Midwekers, net als in de voorjaarscompetitie, weer gekroond zouden worden tot kampioen.

Met die zoete smaak van overwinning begon de ploeg sterk en creëerde direct al veel kansen. Mede door een sterke zuidenwind bleek al snel dat het moeilijk was om deze kansen ook om te zetten in korfpunten. Hierdoor kende de wedstrijd het verloop van een set in het tennis, met een magere 3-1 voorsprong bij rust als gevolg.

In de pauze waren er geen zorgen, maar de spelers hadden toch wel door dat ze vooral tegen zichzelf aan het spelen waren en in het korfbal geldt de ongeschreven wet dat korfpunten vaak aan de andere kant vallen als je verzaakt om je eigen kansen af te maken.

Wat volgde was eigenlijk een overtreffende trap van de eerste helft. Als er geld zou zijn uitgekeerd voor iedere kans, dan zou het TIB de Groot-Team een ploeg in grote bonus geweest zijn. Er werd toch wel mondjesmaat gescoord, waardoor de ploeg steeds een verschil van 3 punten wist te behouden. Hierbij ging echter toch de eerder beschreven, ongeschreven, regel op. Vitesse bleef mee scoren, ondanks het feit dat ze veel minder kansen kregen.

Uiteindelijk werd er karakter getoond en een verdiende 10-5 overwinning in de wacht gesleept. Dit kampioenschap laat zich samenvatten in de woorden; lang gewacht en stil gezwegen, nooit gedacht en toch gekregen.

De korfpunten werden gemaakt door: Marieke Berkelaar 4x, Jana Nomen 2x, Cornelis Ambachtsheer 2x, Arjan Houtman 1x, Ivo Nederveen 1x.