De eerste en zelfs ook de beste kans van de wedstrijd kreeg Hardinxveld al na een paar minuten spelen. Richard van Hoek

Hardinxveld lijdt duur verlies in topper

8 november 2022 om 10:57

Ploeg gezakt naar vierde plaats

HARDINXVELD-GIESSENDAM Hardinxveld heeft in het uitduel bij medekoploper De Alblas een dure 1-0 nederlaag geleden. Door die uitslag en de winst van achtervolgers bovenin de ranglijst is de ploeg van trainer Theo de Boon achterop geraakt en gezakt naar een vierde plaats in de competitie.

De eerste en zelfs ook de beste kans van de wedstrijd kreeg Hardinxveld al na een paar minuten spelen. Na goed doorzetten bediende Collin de Kok broer Robin, die vrij voor het doel kon uithalen, maar de bal over de lat schoot. In het vervolg van de eerste helft had De Alblas het betere van het spel. Hardinxveld had moeite om met combinaties de bal in de ploeg te houden. Door accuraat te verdedigen en een paar knappe reddingen van Hardinxvelddoelman Marc Koning werd voorkomen dat de thuisclub een voorsprong kon nemen en ging de rust in met 0-0.

Hardinxveld begon aan het tweede deel met een spitsenwissel, Robin Peursem kwam voor Aldo Tagliasacchi. Na een gevaarlijke aanval van de thuisclub bracht doelman Marc Koning kort na de pauze opnieuw redding. Het vervolg liep voor Hardinxveld minder goed af. Na vasthouden van een tegenstander door Vincent van Lopik in de zestien leverde dat De Alblas een strafschop op, waaruit de thuisclub de leiding nam. Na deze 1-0 zette Hardinxveld de thuisploeg meer onder druk, maar had veel moeite om een echte opening te creĆ«ren in de robuuste Alblasverdediging. Met een slotoffensief probeerde Hardinxveld alsnog de gelijkmaker te forceren. Dat leverde nog wel een aantal doelpogingen op, maar de bal viel niet meer goed voor Hardinxveld, en De Alblas gaf in verdedigend opzicht ook geen krimp. Daarmee bleef het bij de 1-0 en leed Hardinxveld duur puntverlies. De Alblas heeft hierdoor alleen de leiding genomen in de competitie. Hardinxveld is door dit resultaat subtopper geworden, met drie punten achterstand op de winnende thuisclub.

Zaterdag 12 november wacht Hardinxveld opnieuw een krachtproef, omdat dan de thuiswedstrijd tegen Haastrecht, de nummer twee, op het programma staat. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.