Winst dames 1 River Trotters

8 november 2022 om 11:02

Energie en focus op tijd terug

HARDINXVELD-GIESSENDAM In nieuwe tenues met Oudcomb als hoofdsponsor, mochten de River Trotters dames afgelopen zaterdag in de Wielewaal aantreden tegen BS Leiden. Coach Rudy kon er helaas niet bij zijn.

De wedstrijd werd gestart met Jovana, Joëlla, Bonéca, Esmey en Lisanne. Jovana wist met een vrije worp de eerste punt op het bord te zetten. Gevolgd door een vrije worp van Joëlla en een aantal mooie scores van Marjoleine en Joyce, werd het eerste kwart afgesloten met 16-8 in het voordeel van River Trotters.

In het eerste kwart was al snel duidelijk geworden dat het een fysieke wedstrijd zou worden, waarin veel werd toegestaan door de scheidsrechters. Met dit in het achterhoofd, werd het tweede kwart gestart. Het tempo in de verdediging werd opgevoerd, waardoor Leiden de eerste minuten van dit kwart haast niet tot scoren kwam. Door aanvallend de bal snel rond te spelen werd met regelmaat de vrije man gevonden, wat mooie driepunters van Bonéca en Jovana opleverde. De Oudcomb dames gaan de rust in met een voorsprong van 38-23.

Het begin van het derde kwart werd aanvallend sterk gestart met een driepunter aan Hardinxveldse zijde. De voorsprong werd al snel uitgebreid naar 20 punten verschil. Hierna verslapte de focus wat, zowel op aanvallend als op verdedigend vlak, waardoor Leiden ook tot scoren wist te komen. Het tweede gedeelte van het derde kwart liepen de scores hierdoor wat gelijk op.

Het vierde kwart werd gestart met 52-36 op het scorebord. Helaas stond de verdediging niet zo strak meer als de eerste kwarten. Door slordig spel weten de Hardinxveldse dames de eerste minuten van dit kwart helemaal niet tot score te komen, waar dit Leiden wel lukt. Gelukkig werd de juiste energie en focus op tijd weer terug gevonden. Hard werken leidde nog tot een aantal mooie aanvallen en scores. De wedstrijd werd gewonnen met 65-47.

Zaterdag spelen de dames om 20:30 uur in de Wielewaal, ditmaal tegen Jolly Jumpers.