De focus ligt op de multiculturele doelgroep, maar iedereen is welkom bij Fair Zorg.
De focus ligt op de multiculturele doelgroep, maar iedereen is welkom bij Fair Zorg. Fair Zorg

Fair Zorg is er voor iedereen

7 november 2022 om 15:23

GORINCHEM Gorinchem is sinds kort een thuiszorgorganisatie rijker: Fair Zorg. De focus ligt op de multiculturele doelgroep, maar iedereen is welkom bij Fair Zorg. Er zijn geen wachtlijsten – iedereen kan direct gebruikmaken van zorg.


In de Pensionarisstraat in Gorinchem wordt momenteel druk verbouwd, maar Fair Zorg is al wel helemaal actief. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen in het land en Gorinchem is toegevoegd aan het rijtje, vertellen bestuurders en eigenaren Sanae Amjahed en Siham Bennadi. ,,We hoorden dat er in Gorinchem en omstreken en groot tekort aan thuiszorg is. Er komen steeds meer ouderen bij en er zijn veel zorgvragen en maatschappelijke vragen waarmee wij kunnen helpen, dus we besloten naar Gorinchem te komen om de zorgbehoefte op te vangen. We hebben geen wachtlijsten en kunnen gelijk zorg bieden. Iedereen kan zich aanmelden voor het krijgen van thuiszorg.”

Of het nu gaat om allochtone of autochtone cliënten, benadrukken Sanae en Siham. ,,Wij richten ons op de multiculturele doelgroep, maar onze zorg is voor iedereen. Het gaat dan om persoonlijke verzorging, verpleging en ambulante begeleiding, ofwel iemand helpen in het dagelijks leven zoals met administratie of ziekenhuisbegeleiding. Vaak is de familie overbelast en dan kunnen wij ondersteuning bieden. We leven in een divers Nederland, dus we zijn er voor iedereen. Maar sommige mensen hebben wat meer ondersteuning nodig en hebben net wat andere normen en waarden. Zo vinden mensen die de taal niet goed spreken het fijn als we meegaan naar een ziekenhuis, zodat ze alles goed begrijpen. En Marokkaanse cliënten stellen het bijvoorbeeld op prijs dat wij onze schoenen uittrekken bij de deur wanneer we het huis betreden. Daar zijn wij net iets meer alert op en dat waarderen cliënten. Het zijn soms kleine dingen die mensen met een multiculturele achtergrond waarderen, maar door daar oog voor te hebben, bouw je wel een vertrouwensband op met iemand en kan je de beste zorg leveren. Wat uiteraard weer goed is voor de gezondheid van de cliënt en voor de gemoedsrust van de mensen uit de omgeving van de cliënt. We nemen ook genoeg tijd per persoon, door wat ruimer tijd in te plannen. Ook met het oog op eenzaamheid.”


Doordat Fair Zorg er voor letterlijk iedereen is, is er een divers team. ,,We leveren heel gericht zorg, op een persoonlijke manier. We merken dat we op persoonlijk vlak goed kunnen aanhaken op de wensen van mensen. Waardoor zij ook beter begrepen worden door zorgprofessionals.” Over dat laatste gesproken: Fair Zorg staat open voor samenwerkingen. Zo wordt al gekeken naar samenwerken met partijen als de gemeente Gorinchem. ,,Hoe meer we samenwerken, hoe meer cliënten we kunnen voorzien van passende thuiszorg.” Wie interesse heeft in thuiszorg via Fair Zorg, kan zich aanmelden voor een vrijblijvend gesprek, om zo de mogelijkheden te bekijken. Meer informatie is te vinden op de website fair-zorg.nl of via het telefoonnummer 06-28 42 73 46.