Marion van Daelen, die al sinds de opening van de winkel in 2018 in de zaak te vinden is.
Marion van Daelen, die al sinds de opening van de winkel in 2018 in de zaak te vinden is. Eline Lohman

Praktische zorghulpmiddelen bij Vegro

7 november 2022 om 15:23

GORINCHEM Vegro Zorgwinkel is al vele jaren de expert op het gebied van het kopen, lenen en huren van zorghulpmiddelen. Bij de vestiging aan de Marinus Spronklaan in Gorinchem helpen de medewerkers mensen met tips hoe zo lang mogelijk gezond en fit blijven en zo ook langer thuis kunnen blijven wonen.

Hometrainers, braces, rollators: wie rondkijkt in de showroom ziet allerlei hulpmiddelen die zich richten op fit- en gezondheid. Maar er is meer: van bed, bloeddrukmeter en rolstoel en van sta-opstoel, een alarmsysteem met gps en scootmobiel. Alles dat met gezondheid te maken heeft, is bij Vegro te vinden. Zo vertelt Marion van Daelen, die al sinds de opening van de winkel in 2018 in de zaak te vinden is, samen met een team aan andere medewerkers. ,,Wij hebben een groot assortiment aan producten die ervoor zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Wij vinden het fijn als mensen blij weggaan en geholpen zijn met een praktisch hulpmiddel. Als we iets niet hebben in een bepaalde maat of specificatie, kunnen onze thuisadviseurs op maat een product maken, zoals sta-opstoel, scootmobiels en rollator.”

Over rollators gesproken: Marion benadrukt dat dit hulpmiddel perfect is om fit en gezond te blijven. ,,Wij raden de oudere doelgroep aan te gaan wandelen met de rollator. Daar blijf je echt fit door. Voor sommigen is de stap om een rollator aan te schaffen best groot en dat begrijpen wij, maar we horen vaak van mensen die er toch voor kiezen, dat ze het veel eerder hadden moeten doen. Je hebt er niet alleen meer beweging door, maar maakt ook sneller een praatje met een ander. Het is dus ook nog eens goed voor het sociale aspect om een rollator te hebben.”

Vegro heeft 55 winkels in heel Nederland. De vestiging in Gorinchem is de enige in de regio en heeft daarmee echt een regiofunctie. Marion is er maar wat trots op dat zij samen met het team van collega’s dag in dag uit mensen mag helpen met een zorgvraag. ,,Heeft iemand bijvoorbeeld een gebroken been, dan kan diegene bij ons krukken huren en een rolstoel lenen. Iedereen die iets mankeert kan bij ons terecht. Maar bijvoorbeeld ook zwangere vrouwen die klossen nodig hebben voor hun bed. Wat veel mensen niet weten, is dat veel zorghulpmiddelen worden vergoed. Wij zijn aangesloten bij alle verzekeraars en declareren facturen bij de ziektekostenverzekering.”

Om nog meer mensen bekend te maken met Vegro en haar producten, wordt er vanuit de vestiging in Gorinchem geregeld een activiteit georganiseerd. Zo is er onlangs in de winkel een high tea gehouden voor eenzame ouderen en op 12 mei 2023 wordt er een heuse rollatorloop gehouden bij Typhoon, op initiatief van Vegro. Inclusief een beurs met kraampjes, een optreden van een koor en een loterij, waarbij als hoofdprijs een rollator te winnen is. Voor dit evenement werkt Vegro samen met onder meer de gemeente Gorinchem en Rivas. Nog tot en met 27 november heeft Vegro een mooie actie op sta-opstoelen. Die zijn verkrijgbaar met hoge kortingen, van allerlei merken.