Rick de With helpt je om zo optimaal mogelijk op de fiets te zitten.
Rick de With helpt je om zo optimaal mogelijk op de fiets te zitten. .

Persoonlijk advies bij LeBlanc BikeFit

7 november 2022 om 15:23

De ideale fietspositie

SPIJK Fietsen zonder zadelpijn, zere rug of irritatie aan knieën. Rick de With helpt je om zo optimaal en comfortabel mogelijk op de fiets te zitten. Toerfietsers, wedstrijdrijders, gravelbikers, offroad fietsers of avonturiers. Iedereen is welkom in zijn studio voor een passend advies. De BikeFit-studio is licht en sfeervol ingericht. 


Centraal in de ruimte staat de dynamische pasfiets om de optimale positie te bepalen. Rick de With noemt het zelf zijn ‘technische woonkamer’. Een bakje koffie of thee staat klaar en Rick praat met passie over zijn vak. Zolang ik fiets, vind ik al iets van posities en kriebelde het om dit professioneel te gaan doen.

Begin 2020 maakte hij de sprong, van IT-consultant naar Bikefitter in zijn eigen studio. Via een instituut in België en de gerenomeerde bikefitter Tony Corke leerde hij het vak. Kennis is mooi, maar je moet het ook kunnen vertalen naar de fietser. Na een moeilijke start vanwege de Covid19 beperkingen hebben ruim 450 fietsers zijn studio bezocht voor advies over de optimale ideale fietspositie.Deze kennis neemt hij mee in de BikeFit-sessies die volgen.


BIKEFIT De start van elke BikeFit is een intakegesprek waarbij de aandachtspunten en doelen worden besproken. ,,Ik meet essentiële lichaamsmaten en stel hiermee de dynamische pasfiets in. Op deze pasfiets kan je de positie van zadel en stuur aanpassen terwijl je fietst. Er is misschien een ideale fietspositie te definiëren, maar ik ga liever op zoek naar een fietspositie die past bij de fietser. Daarom ga ik zoeken, vragen, analyseren en testen. Een BikeFit is een samenspel tussen de bikefitter en de klant met als resultaat de ideale fietspositie."


MAATWERK ,,Het resultaat van de BikeFit kopieer ik op de millimeter via de laser naar de fiets van de klant. Zelf puzzelen is niet nodig, met een ruim assortiment stuurpennen, sturen en zadels verlaat je de studio met een passende fiets. Voor het advies van een nieuwe fiets is mijn onafhankelijke BikeFinder-advies ideaal. De maten van de BikeFit zijn de basis voor de aanschaf van de droomfiets. In de rapportage geef ik een eerlijk en transparant advies; er zijn geen slechte fietsen, wel fietsen die niet passen bij de fietser."

Een BikeFit is niet eindig. ,,Je krijgt andere doelen of gaat andere disciplines van fietsen ontdekken. Tijdens de Update BikeFit nemen we je vragen en aandachtspunten stap voor stap door. Je kan daarna weer genieten van je favoriete sport." Tot slot geeft Rick mee dat de winterperiode ideaal is voor optimalisatie van je fietspositie. Er is meer ruimte in de agenda en je hebt de tijd om te wennen aan de veranderingen. Bovendien is het fijn om te sparren met een pure fietsliefhebber die je verder wil helpen.


LeBlanc BikeFit

Veersteeg 1 te Spijk (gem. West Betuwe)

www.leblancbikefit.nl

info@leblancbikefit.nl

06 101 29 101

Volg LeBlanc BikeFit op sociale media: @leblancbikefit op Facebook en Instagram.