Meer en meer cliënten maken regelmatig gebruik van geavanceerde shockwave.
Meer en meer cliënten maken regelmatig gebruik van geavanceerde shockwave. Fysiotherapie De Waard

Shockwave bij De Waard

7 november 2022 om 15:23

,,Professionele apparatuur wordt steeds gewoner’’

HARDINXVELD-GIESSENDAM Het team van Fysiotherapie de Waard ziet dat op dit moment het verzorgingsgebied van de praktijk zich steeds verder uitbreidt. Meer en meer cliënten maken daarbij regelmatig gebruik van geavanceerde shockwave. Dit zijn gerichte schokgolven die bijvoorbeeld een kalkaandoening -opgespoord door een echoapparaat- ‘vergruizen’. De pijn verdwijnt snel en de cliënt kan ook weer net zo snel door. 

Shockwave breekt kalkafzettingen, zorgt voor snel weefselherstel en bestrijdt de pijn. Soms wordt deze therapie ingezet naast reguliere fysiotherapie, maar kan ook los gebruikt worden.

Fysiotherapeut Arie de Waard: ,,Het gebruik van professionele apparatuur in onze praktijk wordt steeds gewoner. We merken al langer dat mensen van Gorinchem, uit de polder en andere gebieden speciaal voor bijvoorbeeld shockwave ons bezoeken. We gebruiken deze therapie regelmatig bij hielspoor, verkalking in de schouders, een tenniselleboog en andere aandoeningen van de ledematen waar ophoping van kalk plaatsvindt. In combinatie met ons geavanceerde echo-apparaat, kunnen we snel en gericht vaststellen waar de pijn zit en deze adequaat behandelen. Over het algemeen is de cliënt dan weer heel snel klachtenvrij. Dit al dan niet in combinatie met een reguliere fysio-behandeling.'' 

Sporten bij fysiotherapie De Waard is niet gericht op het kweken van spierballen, flaneren in mooie pakjes of stoer bezig zijn. Gezondheid en mobiliteit zijn en blijven de uitgangspunten

In de goed uitgeruste oefenzaal traint ieder met een persoonlijk trainingsschema al dan niet onder professionele begeleiding. Ook sporters die gewoon binnenlopen om hun conditie op peil te houden of om ongedwongen te ontspannen zijn hier welkom. Er staan een kleine 20 fitnesstoestellen opgesteld om direct te gebruiken. En als er onverhoopt meer aandacht gewenst is, is de fysiotherapeut dichtbij. Maar dat hoeft niet. Sporten om fit te blijven is van alle leeftijden en ook de fysio-praktijk heeft een eigen aanpak.

a[Fysiotherapie de Waard, Drijverschuit 1, Hardinxveld-Giessendam. Telefoon 0184-635446 of www.fysiotherapiedewaard.nl.