Marianne van der Linden houdt ervan om mensen te helpen
Marianne van der Linden houdt ervan om mensen te helpen Eline Lohman

‘Regie op leven terugpakken’

7 november 2022 om 15:23

GORINCHEM Je lichaam, hormonen en je leven in balans brengen: daar staat Marianne van der Linden uit Gorinchem voor met haar bedrijf Vol Waarde. Van leefstijl tot voeding – Marianne inventariseert wat iemand nodig heeft om zich weer energieker en gezonder te voelen. Marianne is van oorsprong verpleegkundige en startte in 2019 haar eigen bedrijf. Voeding heeft zij altijd een interessant onderwerp gevonden en dus was de focus hierop een mooi uitgangspunt voor Vol Waarde, vertelt Marianne. ,,Ik ben me gaan omscholen tot leefstijlcoach en heb dit als basis voor mijn bedrijf genomen. Wat doen voeding, bewegen, ontspanning met je lichaam en psyche?” Om cliënten nog beter te kunnen begeleiden, is Marianne ook orthomoleculair geschoold. ,,Er zijn veel factoren die mee kunnen spelen wanneer je lijf uit balans is. Hier kijk ik samen met de cliënt naar. Het gaat dan een vraag als ‘Krijg je alle stoffen binnen die je nodig hebt?’. Als hier verbetering te halen valt, kan voeding worden aangepast of kunnen tijdelijk supplementen worden ingenomen.”

Ook is Marianne EMB therapeut: ze neemt een bloedtest af door middel van een vingerprik. Een laboratorium onderzoekt het bloed op een energetische manier. Met de uitslag gaat Marianne samen met haar cliënt aan de slag. ,,De klachten kunnen heel uiteenlopend zijn. Iemand is bijvoorbeeld heel vermoeid, ervaart stress of heeft darm - of hormonale klachten. Bij EMB wordt een energetische meting gedaan om te kijken of er blokkades in het lijf zitten. Ik kijk naar het geheel, naar het totale plaatje. Darmklachten kunnen bijvoorbeeld door stress worden veroorzaakt en met dat laatste gaan we dan aan de slag.”

Marianne houdt ervan om mensen te helpen. ,,Als iemand eenmaal inzicht heeft in zijn of haar eigen lijf en de werking hiervan, kan de cliënt de regie op zijn leven weer terugpakken. Dat is mooi om te zien. Vaak kan dit al met wat kleine aanpassingen in de voeding en leefstijl. Samen met de cliënt inventariseer ik wat iemand nodig heeft om zich weer energiek en gezonder te voelen. Mensen zijn vaak verbaasd over wat ze zelf kunnen veranderen in hun leven.” Dat laatste gaat de Gorcumse ook met een programma van 12 weken doen dat zij in de toekomst gaat aanbieden. Dit is totaalpakket met onder meer een e-book, een weekplanner en een voedingsprogramma met receptenwaar mensen zelf mee aan de slag kunnen. Meer informatie over Vol Waarde: volwaarde.nl. Contact met Marianne kan via info@volwaarde.nl of 06-45655403.