Haptotherapeuten Marjolein (l.) en Erica
Haptotherapeuten Marjolein (l.) en Erica © A la Patricia

Haptonomie is voelen wat je lijf vertelt

7 november 2022 om 15:23

GORINCHEM Erica Oosterbeek van ‘Haptonomiepraktijk Gorinchem’ en Marjolein Alvares van ‘Gewoon Gevoel’ in Gorinchem bundelen hun krachten op het gebied van haptotherapie. Deze dames maken mensen bewust van hun gevoel en daardoor kunnen mentale en fysieke klachten verminderen.

Haptotherapeuten Erica en Marjolein vertellen met veel enthousiasme over hun vak. ,,Bij haptonomie staan aanraken en lichaamsgerichte oefeningen centraal, wat helpt om weer meer in contact te komen met je gevoel. Veel mensen hebben de neiging om gevoelens te negeren, bewust of onbewust. Ga je daar te vaak aan voorbij, dan kun je klachten krijgen zoals stress, depressieve of angstige gevoelens en spanningen in je lichaam, waardoor je kunt vastlopen in je dagelijks leven. Wij maken mensen bewust van de signalen van hun lichaam door aandacht te hebben voor gevoelens en hoe iemand hier mee om gaat. Hierdoor kun je betere keuzes maken die goed voor je zijn.”

De therapie begint met een intake en daarna volgt een behandeltraject, afgestemd op de persoon. Erica en Marjolein bieden geen standaard programma, maar therapie op maat. Zij zijn blij dat ze met elkaar samenwerken. ,,We zijn allebei een eigen praktijk in haptonomie gestart en merkten dat wij een klik hadden. Het heeft veel meerwaarde om op één locatie samen te werken. Zo kunnen we makkelijk met elkaar overleggen, nieuwe ideeën ontwikkelen en elkaar soms een spiegel voorhouden. We halen enorm veel energie uit ons werk! We zijn allebei erg enthousiast over haptonomie en willen dit graag delen en meer bekendheid geven. Naast de individuele therapie die we bieden geven wij ook workshops en trainingen. Wij vinden dat haptonomie een levenswijze is. Als je meer bekend bent met je gevoel, dan kun je beter naar jezelf luisteren en voel je meer vitaliteit in je lijf. Gelukkig wordt dit steeds breder gedragen in onze maatschappij. Ook bij huisartsen en psychologen, waar we mee samenwerken.” 

[Voor meer informatie kun je terecht de websites www.haptonomiepraktijkgorinchem.nl en www.gewoongevoel.nl. Of je kunt direct contact opnemen: Erica 06-228 701 23, Marjolein 06-526 130 35.