Aanvallend waren de Hardinxveldse dames niet te stuiten.
Aanvallend waren de Hardinxveldse dames niet te stuiten. Nellie van Houwelingen

OKK ’70 neemt lastige horde in Ameide

8 november 2022 om 15:04

HARDINXVELD-GIESSENDAM Het leek een onbezorgde middag te worden in Ameide. Na de eerste 2 sets met 14-25 en 17-25 te hebben gewonnen, begon de groene motor te haperen. AVVA opende de aanval met een alles of niets offensief en won brutaal de 3e set met 25-23. De vierde set en daarmee de winst, werd daarna op karakter binnengehaald door OKK ’70 dames 1. Hiermee hebben ze de eerste plek in de competitie weer heroverd.

OKK ’70 startte furieus. De lijn van vorige week werd doorgetrokken en binnen no-time werd duidelijk dat de Hardinxveldse dames over meer service-druk en meer aanvalspower kon beschikken dan de tegenstander. 14-25 en de eerste set was binnen.

Set 2 leek er wederom geen vuiltje aan de lucht. Al begon AVVA wel wat beter te serveren, waardoor de dames soms een kleine serie punten tegen kregen. Met Maaike in de ploeg voor Tessa en Marjolein die uit voorzorg Esther even verving, werd het toch een solide 17-25.

Dezelfde lijn werd doorgetrokken in set 3. Nina kwam het veld in voor Lotte en gaf direct haar visitekaartje af door een prima aanval en een killblock te noteren. Een comfortabele voorsprong werd opgebouwd, waardoor die kleine serietjes tegen niet zo erg waren. Toch haperde de motor aan het einde van set 3. Passend even niet op orde, wat de spelverdeelsters ook niet meer konden oplossen. AVVA denderde met 1 service-serie over OKK heen pakte een setje.

Een grote achterstand op de borden in de vierde set zorgde ervoor dat OKK alles uit de kast moest halen om geen verdere averij op te lopen in de race om het kampioenschap. Het werd een waar volleybalgevecht wat in de "extra tijd” werd beslist door de meiden van Roy Kroon; met 25-27 hielden de groenen het hoofd het meest koel en kon zo weer 4 punten bijschrijven.

Zaterdag spelen ze uit tegen JOLA/Olympus uit Made.