Boomfeestdag bij de Peulenhof.
Boomfeestdag bij de Peulenhof. Richard van Hoek

Bomen planten bij de Peulenhof tijdens Nationale Boomfeestdag

16 november 2022 om 14:03 Natuur en milieu

HARDINXVELD-GIESSENDAM Leerlingen van groep 6a van de Rehobothschool hebben vanmorgen vaste planten en bomen geplant in de Venusstraat. Wethouder Arjan Meerkerk heeft met de eerste boom meegeholpen. Bewoners van de Peulenhof keken met veel belangstelling toe hoe iedereen bezig was. 

Vandaag 16 november is het Boomfeestseizoen 2022/2023 geopend tijdens de Nationale Viering Boomfeestdag. Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen van groep 6 (9 en 10 jaar) meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Door middel van natuureducatie laten we hen de wondere wereld van bomen te laten beleven, leren kinderen het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun boompje hieraan bij te dragen.

Het streven is om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten (ieder kind een boom). Omdat dit vaak de eerste natuurervaring is, wordt dit nooit meer vergeten. En als kinderen eenmaal enthousiast zijn gemaakt over de waarde van bomen en natuur, zullen zij deze kennis vroeger of later ook weer overbrengen op ouders of andere opvoeders.