Afbeelding
River Trotters

River Trotters heren 1 sluit aan in de top na winst in Rijswijk

22 november 2022 om 12:02 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM Zaterdag 21 november namen de mannen van River Trotters het op tegen het tweede team van Lokomotief in Rijswijk. De wedstrijd was belangrijk voor Oudcomb selectie om zich te kunnen aansluiten bij de top vijf van de competitie. Dus gemotiveerd en gedreven om de twee punten te pakken en mee naar huis te nemen begon de wedstrijd.

Het eerste kwart was door gehaast en soms slordige offense niet om over naar huis te schrijven. Aan de andere kant nam Olvainey Mercera de leiding in defence. Hij zette gelijk vanaf het begin van de wedstrijd de toon, waarmee hij de jonge guard van Lokomotief erg onder druk zette. De rest van het team volgde dit voorbeeld, waardoor Lokomotief ook moeilijk aan score kwam, wat resulteerde in een magere 11-12 voorsprong voor River Trotters na het eerste kwart.

Het tweede kwart waren beide partijen erg aan elkaar gewaagd. Het ene moment leek het er op dat Lokomotief het voortouw zou nemen met wat snelle driepunters maar, River Trotters kon dit weer compenseren met een sterke inside presence. Op dit punt was het al duidelijk dat het een spannende game, zou worden met maar liefst 7 lead changes in alleen het tweede kwart. De eerste helft eindigde met de stand 28-29 voor River Trotters, in een game waarin alles nog mogelijk was.

Het derde kwart ging gewoon door met deze trend. Voor ieder punt dat werd gemaakt had het andere team weer een comeback. Geen van beide teams kon echt los breken. Wederom leek Lokomotief weer uit te lopen met wat driepunters maar, het lukt ze dan ook niet om deze voorsprong door te zetten. Hier leek River Trotters dan gebruik van te maken. Fabio Tokromo komt sterk vanaf de bank en leidt samen met Leron Esajas een 0-7 run voor River Trotters waarmee het derde kwart eindigt met een veelbelovende 46-51 voor River trotters.

De run zet zich voort in het begin van het vierde kwart waardoor het er op lijkt dat River Trotters zich eindelijk kan losschudden van Lokomotief met een stand van 46-55 maar schijn bedriegt. River Trotters maakt in vier minuten tijd vijf teamfouten, waarmee er weer olie op het vuur wordt gegooid. Lokomotief neemt de leiding met nog maar vijf minuten te gaan. Arco van Genderen kan de rust bewaren en vindt onder de basket Gillian Boldewijn die er ervoor zorgt dat de voorsprong weer in handen komt van River Trotters. Het blijft spannend, zeker omdat Lokomotief weer met driepunters laat zien dat zij nog niet uit de wedstrijd zijn. Met nog drie minuten te gaan verliest Lokomotief een van hun spelers door foutenlast en dat is het moment dat River Trotters de wedstrijd overneemt. De wedstrijd eindigt met een stand van 66-76 voor River Trotters.

Zaterdag 3 December vervolgt de competitie zich weer thuis in Hardinxveld tegen het geduchte Binnenland uit Barendrecht om 20:00uur.