Afbeelding
prive

'Deze marathon smaakte zeker naar meer'

28 september 2020 om 10:37 Atletiek

H'VELD-G'DAM De sportieve Jarka Kortleve uit Hardinxveld-Giessendam heeft afgelopen zaterdag haar eerste marathon gelopen. En niet die van Berlijn, die eigenlijk op de planning stond, maar zij heeft haar eigen marathon van Hardinxveld gelopen. En daarmee heeft ze geld opgehaald voor haar goede doel KiKa.

De week voorafgaande aan 26 september was de weersvoorspelling niet heel erg gunstig: regen, regen en harde wind. ,,Maar er is nu geen weg meer terug, dus weer of geen weer, ik ga die 42km lopen”, zegt Jarka vastbesloten. Als Jarka op de bewuste zaterdag wakker wordt en naar buiten kijkt ziet ze dat het bijna windstil is, een blauwe lucht en zelfs het zonnetje kwam kijken. ,, Wauw, wat een geluk."

Om 10:30 uur komt de hardloopster aan op de parkeerplaats van haar werk bij Fysiotherapie de Waard. Arie de Waard heeft het terrein aangekleed met een tent met vlaggen, ballonnen en muziek staat klaar. Even voor de start om 11.00 uur komen een aantal mensen op de parkeerplaats en op de weg staan om mij aan te moedigen. Dat zijn sporters van het werk, vriendinnen en familie. ,,Hun aanwezigheid gaf mij zo’n warm gevoel, waardoor ik nog meer zin had om die 42 kilometer te volbrengen", laat ze weten.

Om 11:00 uur klonk het startsignaal en begon Jarka aan de 42 kilometer. ,,Langs de hele route waren ballonnen neergezet en waren motiveerde teksten op de grond geschreven met stoepkrijt. Geregeld door mijn moeder. Mijn vader stond met zijn auto op punten stond om ons te voorzien van eten en drinken. En overal stonden mensen in het oranje langs de route, versierde huizen, oranje-versierde campers, collega’s en vriendinnen met ballonnen. Ook waren er twee fietsers (Wim & Yvonne) die de hele route achter ons aan fietsten om het verkeer te regelen en de lopers van water te voorzien. Ik hoefde gelukkig niet alleen te rennen", vertelt de Hardinxveldse. ,,Robert-Jan (uit Utrecht) rende de hele marathon met mij mee, Stijn (uit Vught) rende de laatste 29 km mee. Dankzij hun gezelligheid en praatjes vlogen de kilometers voorbij, wat een toppers."

Toen de finish in zicht kwam, ging het heel goed met Jarka. ,,Ik begon mijn benen wel te voelen, die voelden wat vermoeid. Maar we konden nog lachen. De laatste kilometer sloot mijn broer nog aan, met z’n vieren liepen we naar de finish waar sporters, vrienden, collega’s en familie al op ons te wachten. Met nog een kleine eindsprint liep ik door de finishlijn en werd ik gefeliciteerd met veel bloemen. Ik kijk terug op een hele leuke dag."

De marathonloopster laat weten dat ze heel blij is met haar eindtijd: 3:48:51. ,,Ik ben dankbaar voor alle support, steun en donaties die ik ontvangen heb. Ik mag een prachtig bedrag van €3600,- overhandigen aan KiKa. Deze marathon smaakte zeker naar meer. Jullie zullen mij dus nog vaker voorbij zien hobbelen door de straten. Op naar de volgende uitdaging.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie