afbeelding van het loopshirt
afbeelding van het loopshirt eigen foto

Roel Leeuwis loopt zijn 40ste marathon voor het Parkinsonfonds

19 oktober 2021 om 07:31 Atletiek

GIESSENDAM Door Corona ruim 1,5 jaar later dan gepland, maar zondag 24 oktober om 10.00 uur buldert dan eindelijk het kanon en zingt Lee Towers zijn ‘You’ll never walk alone’ voor de start van de 40e marathon van Rotterdam. Roel Leeuwis uit Giessendam loopt dan zijn 40ste marathon (zijn 27ste in Rotterdam) speciaal voor zijn goede, bijzondere en lieve vriend Peter. En hij loopt voor het goede doel: het Parkinsonfonds. Bij Peter is een aantal jaren geleden de ziekte Parkinson geconstateerd.

Door een slepende achillespeesblessure staat Roel een stuk minder fit aan de start dan dat hij 1,5 jaar geleden was. Hij gaat er echter alles aan doen om binnen de tijdslimiet van 5.30 uur bij de finish zijn medaille op te halen, want die is voor Peter: een Parkinsonpatiënt loopt namelijk als het ware elke dag een marathon.

Het doel van Roel is duidelijk; hij wil zoveel mogelijk geld ophalen voor het Parkinsonfonds. En dat doet hij niet alleen. Het loopteam ‘Lopen tegen Parkinson (MR40=MR40)’ bestaat uit ongeveer 10 mensen die de hele of de kwart marathon lopen. Verder zijn er acties, zoals de ‘kassabonactie’ bij slager Bouter en de ‘rozijnenbollenactie’ bij Bakkerij van der Grijn, beiden in Giessenburg.

Roel hoopt op heel veel supporters langs de lijn in Rotterdam, die hem en alle andere leden van het loopteam naar de finish ‘dragen’.

Info en sponsoring: https://actie.parkinsonfonds.nl/project/26404 of scan de QR-code in de foto.


afbeelding van het loopshirt - eigen foto

advertentie
advertentie