Afbeelding
Wim v.d.Pijl

Moeizame overwinning Vriendenschaar

8 december 2019 om 18:16 Korfbal

H'VELD-G'DAM Ook in de tweede thuiswedstrijd van het zaalkorfbalseizoen was Vriendenschaar de bovenliggende partij en bleven de punten in Hardinxveld-Giessendam. Na de grote overwinning wedstrijd van vorige week waren de groenhemden in deze wedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest wat minder op dreef en wisten ze pas in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Vriendenschaar, dat in dezelfde opstelling als vorige week speelde, had vooral in de 1e helft veel moeite om de korf te vinden. Hoewel het CABholland-team korfballend de betere ploeg was, verzuimde het om dat om te zetten in korfpunten. Met name in het 1e aanvalsvak waren de meestal trefzekere broers Brouwer niet bij machte om de bal door de korf te krijgen, waardoor er een lastige wedstrijd ontstond. Hoewel de Hagenaars goed werden verdedigd, wisten ze in de 1e helft door slimme kansjes in de korfzone te benutten toch hun korfpunten te maken en het Vriendenschaar moeilijk te maken. Het 2e aanvalsvak was beter op dreef en zorgde door de weer goed spelende Julian Voorwinde ervoor dat Vriendenschaar na de 0-2 en 2-4 in de beginfase steeds weer snel nivelleerde. Caroline Blokland zorgde vervolgens voor de eerste voorsprong van Vriendenschaar.

Na de gelijkmaker van de gasten zorgde Jorrit Muilwijk met 2 rake schoten voor de 7-5 voorsprong, maar in de laatste minuten van de 1e helft werd het toch weer gelijk. Een tegenvaller was het met een enkelblessure uitvallen van Milou Klijn, die net voor de rust werd vervangen door Anne Timmer, die een goede wedstrijd zou spelen en direct na de rust voor 8-7 zorgde. Trainer Jorrith Ekelmans had in de rust ingegrepen: Marijn Bakema kwam in het 1e aanvalsvak voor Daan Brouwer terwijl verdedigend oplettender werd gespeeld in de korfzone.

Vriendenschaar liet in de 2e helft bij vlagen weer zien dat het de betere ploeg was en had na 10 minuten een 12-9 voorsprong genomen. Bij de stand van 13-10 moest ook Caroline Blokland geblesseerd uitvallen, en kwam jeugdspeelster Lieke Brouwer in de ploeg. Na een kwartier in de 2e helft was de voorsprong vergroot naar 15-10 en enkele minuten later naar 16-11 en had Vriendenschaar de wedstrijd onder controle. In de slotfase kwamen de Hagenaars nog wel enigszins terug maar Lieke Brouwer en Marijn Bakema zorgden met rake schoten voor de eindstand van 18-15. Door deze moeizame overwinning is Vriendenschaar één van de 5 teams bovenaan met 4 punten.

Komende zaterdag is de gedoodverfde favoriet Swift de tegenstander en zal Vriendenschaar in Middelburg scherper moeten zijn. De wedstrijd in sporthal De Sprong begint om 19.45 uur.

De korfpunten werden gemaakt door: Julian Voorwinde 7 x , Jorrit Muilwijk 4 x, Christian Brouwer en Marijn Bakema ieder 2 x, Caroline Blokland, Anne Timmer en Lieke Brouwer ieder 1 x.