HKC-ONDO
HKC-ONDO Richard van Hoek

HKC sluit seizoen af met 20-14 thuisoverwinning

Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM In de laatste wedstrijd van het succesvolle seizoen ’21-’22 heeft HKC 1 afgesloten met een 20-14 thuisoverwinning op het Zeeuwse ONDO.

Bij aanvang van de wedstrijd waren voor beide teams geen belangen meer met betrekking tot de competitie. De thuisploeg weet zich al enkele weken kampioen en voor de bezoekers uit Middelburg was degradatie ook al enkele weken een feit.

Onder prachtige weersomstandigheden floot Maurits Mooren om 15:45 uur voor het beginsignaal van de wedstrijd. Voorafgaand aan het duel was er tijd en ruimte gereserveerd om de jeugdkampioenen van HKC in het zonnetje te zetten.

HKC bleek al snel een maatje te groot voor ONDO maar had het vizier vanmiddag niet op scherp. Frivool spel en het vermaken van het publiek werd verkozen boven effectiviteit. De bezoekers konden hierdoor lang aan het elastiek blijven en zorgen mede voor een leuke korfbalmiddag.

Aan het einde van de wedstrijd gaf HKC nog even gas en liep in enkele minuten tijd weg bij de tegenstander. Op 20-14 volgde het eindsignaal en was er ruimte om afscheid te nemen van vertrekkende spelers en staf.

advertentie