Dames 1 weet zwaarbevochten wedstrijd in slotfase te winnen.

15 december 2019 om 12:14 Overig Deel je nieuws

Zaterdag 14 december stond, voor de dames van de Hoek en Blok formatie, de laatste wedstrijd van 2019 voor de deur.

De wedstrijd werd gestart met een openingsscore van de Utrechtste dames.  Esmee Weusthof, gaf snel een tegengeluid en schoot een driepunter raak. Des ondanks liep het zowel aanvallend als verdedigend niet soepel bij de dames van Rivertrotters. De verdediging van de  Utrechtse dames stond daarin tegen als een huis waardoor wij het basketbal-netje lastig wisten te vinden.

Het 2e kwart werd opnieuw niet sterk gestart. De Utrechtse dames kwamen een aantal keer snel uit de startblokken en scoorden meerdere keren uit de fastbreak.  Joella Huisman, Joyce Jansen en Lisanne Schoon wisten in het tweede kwart doormiddel van inside acties, de basket een aantal keer te vinden. Op het scorebord stond in de rust een magere score, van 18-28 in het voordeel de Utrechtse dames.

Het 3e kwart startte de Hoek en Blok formatie sterk. Er werd nog harder verdedigd en de aanvallen leken iets soepeler te gaan lopen. Halverwege het derde kwart zaten de Hoek en Blok formatie de Utrechtse dames op de hielen en wisten tot een paar puntjes terug te komen. Toch werd dit kwart opnieuw met een achterstand afgesloten.

Het 4e kwart besloot de Hoek en Blok formatie om uit een ander vaatje te gaan tappen. Het zou deze wedstrijd alles of niets worden. We starten met een full court man to man verdediging. Dit bleek een juiste zet te zijn want er werden verdedigend meerdere steals gepakt waaruit door ons gescoord kon worden. Het gat wat we moesten dichten was hierna nog slechts 5 punten. Na een hele wedstrijd achter te hebben gestaan gebeurde eindelijk het gene waar we als team zo hard voor aan het vechten waren.

Karin Groeneveld wist zich meerdere keren door de verdediging van Utrecht heen te wurmen en bracht de stand daarmee op: 46-47. Marion den Butter besloot dat het afgelopen moest zijn en schoot kort daarna een driepunter raak. Met nog een kleine 2,5 minuut op de klok stonden we voor het eerst in de wedstrijd voor met 49-47.

De dames uit Utrecht voelde de bui hangen maar waren zeker niet van plan om op het allerlaatst de wedstrijd uit handen te geven. De Utrechtse dames besloten nog een tandje harder te gaan verdedigen. Deze verdediging ging gepaard met de nodige fouten waardoor de Hoek en Blok formatie op de vrijeworplijn mocht plaatsnemen. De wedstrijd werd in een spannende slotfase op het nippertje gewonnen door de dames van Rivertrotters. Eindstand: 58-51.