Richard van Noordenne met Johan van Dam.
Richard van Noordenne met Johan van Dam. OKK

Erevoorzitter Johan van Dam zwaait na 42 jaar af als bestuurslid OKK

13 juli 2021 om 07:34 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM De jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV) bij OKK is ieder jaar het moment om gezamenlijk terug te blikken op het voorbije jaar, spelden van verdienste uit te reiken en belangrijke onderwerpen en vragen te behandelen met alle aanwezige clubleden. Het belangrijkste agendapunt van dit jaar betrof het aftreden van bestuurslid Johan van Dam, die na 42 achtereenvolgende bestuursjaren afscheid nam van zijn rol als clubbestuurder van OKK.

Clubleden hadden zich massaal opgegeven om de vergadering bij te kunnen wonen, iets wat niet vanzelfsprekend was, gezien de nog altijd geldende coronamaatregelen. Om die reden werd de ALV ook dit jaar in de ruime gymzaal gehouden, zodat stoelen op gepaste afstand van elkaar konden worden gepositioneerd en er meer mensen plaats konden nemen in de zaal.

PLENAIR PROGRAMMA De algemene ledenvergadering begon zoals gebruikelijk met het doornemen van de jaarverslagen, geschreven door de zittende bestuursleden. Aanwezige leden kregen de mogelijkheid vragen te stellen, waarna de verslagen officieel werden goedgekeurd. Penningmeester Johan van Dam nam de aanwezigen voor een laatste maal mee in de door hemzelf opgestelde exploitatierekening en begroting, waarmee hij zijn laatste daad als clubbestuurder op keurige wijze afsloot.

BESTUURSWISSELINGEN Na het doornemen van de jaarverslagen en de jaarcijfers was het tijd voor het volgende punt op de agenda, namelijk het benoemen van twee nieuwe bestuursleden en het herkiezen van zittend bestuurslid Communicatie & PR, Shaun Roubos, die zich beschikbaar stelde voor een 2e termijn.

De opvolger van aftredend bestuurslid Johan van Dam, die de rol van Penningmeester vervulde, wordt overgenomen door Richard de Rover. De portefeuille Nevenactiviteiten wordt overgenomen door Thijs van Herwaarden, die Marjan van Gils opvolgt. Zij besloot eerder al om haar rol als clubbestuurder niet voort te zetten. Zowel Thijs als Richard kregen nul tegenstemmen en ook Shaun kon rekenen op de steun van alle aanwezigen in de zaal.

SPELDEN VAN VEERDIENSTE Diverse personen kwamen ook dit jaar in aanmerking voor een speldje, uiteenlopend van leden die een speldje ontvingen voor hun 25-jarig lidmaatschap tot aan leden die mijlpalen van 40, 50 en 60 jaar als clublid van OKK behaalden. Marien Amersfoort ontving zelfs een zilveren speld van verdienste voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid bij de vereniging. De foto’s van alle geëerde leden zijn te vinden op de Facebook pagina van Gymnastiekvereniging OKK, in het album ALV 2021.

EREVOORZITTER Daarmee kwam er een eind aan het plenaire programma en resteerde enkel nog de benoeming van Johan van Dam tot erevoorzitter van OKK, waarvoor hij de welverdiende aandacht en applaus kreeg van alle aanwezigen. Geheel als verrassing werd er een video getoond, waarin alle (oud) bestuursleden mooie woorden spraken over Johan en diverse anekdotes deelden vanuit de periodes waarin ze met hem in het bestuur hadden gezeten.

Na de video werd Johan toegesproken door de huidige voorzitter, Richard van Noordenne, die Johan bedankte voor al zijn inspanningen voor de vereniging en hem vervolgens een beeldje overhandigde als aandenken en dank voor alles dat Johan heeft betekend voor OKK. Een bloemenboeket, uitgereikt door bestuurssecretaris Angela Hofman, maakte het plaatje compleet.

Tot slot had Johan zelf nog mooie woorden over voor de zaal en benadrukte dat hij nog niet weg is bij OKK en zich nog jaren zal inzetten voor de club op andere manieren. Hij is en blijft tenslotte altijd intensief betrokken bij Gymnastiekvereniging OKK.

Sfeerimpressie van de clubleden in de gymzaal tijdens de ALV.
Richard, Angela en Marien tijdens de uitreiking van de zilveren speld van verdienste.
advertentie
advertentie