Afbeelding
Walter Leendertse

Nationale Sportweek weer op volle toeren

15 september 2021 om 07:35 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM De sportcoaches van Servanda kunnen niet wachten om los te gaan op de Nationale Sportweek. Deze landelijke week tussen 17 en 26 september worden er verschillende sportieve maar vooral ook laagdrempelige activiteiten georganiseerd. Doel is om mensen uiteindelijk structureel meer te laten bewegen.

door Walter Leendertse

,,Vorig jaar werd het sportevenement zo goed en kwaad als het ging wel gewoon georganiseerd” vertelt Wesley van Gurp, sportcoach voor de jeugd. ,,Ondanks de beperkingen werd het een groot succes dus we verwachten dit jaar een nog hogere opkomst.” Net als voorgaande jaren is er een programma voor de jeugd en voor de senioren. Het succes van vorig jaar is deels ook de danken aan de ruchtbaarheid die eraan werd gegeven. ,,We hebben veel informatie, ook voor de volwassenactiviteiten, via de scholen verspreid, dat werkte heel goed. Je bereikt niet alleen de leerlingen maar ook de ouders.”

Op het moment van het interview is het programma voor de jeugd nog niet helemaal rond. Wat al wel duidelijk is, is dat er weer een lasergame activiteit en een sport- en spelmiddag. ,,Vorig jaar was dat zo’n groot succes dat we eigenlijk capaciteit te weinig hadden. Daar hebben we dit jaar op ingespeeld”, aldus Van Gurp.

Voor de senioren wordt er ook het nodige georganiseerd. ,,We werken dit voor het eerst samen met wat meer commerciëlere instellingen zoals de sportschool hart for her legt Maarten Hendrickx ,sportcoach voor de ouderen, uit. ,,Daarnaast maken we ook gebruikt van bestaande faciliteiten die nog niet heel bekend zijn bij de ouderen. Een goed voorbeeld zijn de jeu de boulesmiddagen die op de nieuwe jeu de boulesbaan bij de Jupiterflat worden gehouden.”

Dat de sportweek halverwege september plaatsvindt is geen toeval volgens de enthousiaste sportcoaches. ,,Het is vlak na de zomervakantie, de sportactiviteiten zijn net weer begonnen en kinderen kiezen vaak op dit moment een (nieuwe) sport.” De kracht van de sportweek zit vooral in de samenwerking met de verschillende sportverenigingen. Vorig jaar werd er bijvoorbeeld samengewerkt met de zwemvereniging. Die samenwerking was zo succesvol dat de sportweek voor die activiteit met een week werd verlengd. Dit jaar wordt er onder andere samengewerkt met HKC en BC Network. Daarnaast hoeft volgens de sportcoaches er niet specifiek met Servanda te worden samengewerkt: ,,Het initiatief komt vaak van ons uit. Het zou mooi zijn als verenigingen in de Nationale Sportweek ook zelf activiteiten organiseren om meer mensen te laten bewegen!”

Meer info over de Nationale Sportweek of over het plaatselijke programma? Kijk op www.servanda.nl of op de social mediakanalen van Servanda.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie