Afbeelding
River Trotters

River Trotters viert veertigjarig jubileum

15 juni 2022 om 16:09 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM De voetbal- of de korfbalvereniging weet iedereen wel te vinden. Maar Hardinxveld-Giessendam herbergt ook een florerende basketbalvereniging met inmiddels 210 leden. River Trotters bestaat dit jaar veertig jaar en viert dat dit weekeinde met verschillende clinics voor iedereen en een feest voor de eigen leden.

door Marjanne Dijkstra

Nick van der Werf is speler van het eerste herenteam dat uitkomst in de eerste divisie en speelt al negen seizoenen bij de Hardinxveldse vereniging. ,,Sinds twee jaar zit ik ook n het bestuur. Ik heb op veel verschillende plekken basketbal gespeeld, maar ik heb hier mijn plek gevonden. Het is een club die het in de breedte leuk heeft. Het gaat niet alleen om het eerste team, maar om heel de vereniging. We hebben het na de wedstrijd leuk met elkaar en je kunt je ook als individu ontwikkelen binnen en buiten de vereniging. We zijn een gezonde vereniging, met een goede sfeer en we zijn heel blij met alle vrijwilligers die we hebben. De laatste jaren zit basketbal als sport enorm in de lift en dat merk je vooral in het aantal jeugdleden. Het feit dat het 3x3 basketbal afgelopen jaar op de Olympische Spelen werd gespeeld, helpt denk ik ook aan populariteit. River Trotters wil inzetten op een goede toekomst voor het basketbal in Hardinxveld-Giessendam.”

River Trotters laat het jubileum niet zomaar aan zich voorbij gaan. Zaterdag vindt er een jubileumdag plaats in en rondom sporthal De Wielewaal. Van der Werf vertelt: ,,Freestyle basketballer Galdino Haimè komt buiten van 14.00 uur tot 16.00 uur een aantal inloopclinics geven om trucjes te leren. Daarna zijn er binnen glow in the dark clinics van 16.00 uur tot 17.30 uur. Voor onze leden is er nog een kinderdisco, barbecue en feestavond waar het veertigjarig jubileum gevierd kan worden. Bij de clinics zijn kinderen uit Hardinxveld-Giessendam zeker welkom om aan te haken.”

Meer informatie over de clinics of ook eens mee basketballen? Kijk op www.rivertrotters.nl.

advertentie
advertentie