Wedstrijdzwemmers SG-HGA
Wedstrijdzwemmers SG-HGA Hanne van Roon

17 keer eremetaal voor de zwemmers van SG-HGA

22 november 2022 om 10:15 Overig

SLIEDRECHT De zwemmers van SG-HGA kwamen zaterdag 19 november in actie in Bronbad de Lockhorst in Sliedrecht. De ploeg was ijzersterk en wist in totaal 16 nieuwe persoonlijke records en 17 medailles te behalen.

De persoonlijke records en medailles werden behaald bij de 50m vrije slag, 50m schoolslag, 100m rugslag, 100m vlinderslag, 100m wisselslag en 100m vrije slag. Het eremetaal werd verdiend door Elise Hagenaar (2x zilver), Jaco Huisman (1x zilver, 2x brons), Julian Korevaar (1x brons), Xander Schoneveld (1x goud, 1x brons), Floris van Son (2x zilver), Lotte Spelt (1x goud, 1x zilver), André Sterk (1x brons), Linda Sterk-Buijk (2x zilver, 1x brons) en Somchai Vat (1x zilver). Lindsey Kortenoever, Sjoerd Noordermeer, Sarah van Roon, Minke Verdoold en Amelie Wolff deden hun uiterste best en zwommen naar het hoogst haalbare resultaat maar behaalden (net) geen podiumplaats.

De wedstrijd werd afgesloten met twee estafettes. Amelie, Elise, Lotte en Linda behaalden de tweede plaats op de 4x100 meter vrije slag dames. Somchai, Jaco, André en Xander zwommen voor de heren naar het hoogste podium op de 4x50 meter vrije slag. De grootste verbetering van de dag kon Minke op haar naam schrijven, want zij zwom een pr van 25 seconden op de 50 meter vlinderslag. Xander wist op de 100 meter vrije slag de magische grens te doorbreken en zwom het koningsnummer onder de minuut.

De volgende wedstrijd vindt plaats op zaterdag 17 december in zwembad Het Alexanderhof in Rotterdam.