Volleybalvereniging OKK'70
Volleybalvereniging OKK'70 Muninn Media

Inhaalduel levert maximale punten op voor de mannen van OKK’70 uit Hardinxveld-Giessendam

1 april 2024 om 19:28 Sport Deel je nieuws

Ondanks de goede voornemens wist de thuisploeg in het eerste deel niet bepaald te imponeren. Veel passes bleven halverwege het veld hangen waardoor de middenaanval moeilijk bereikt kon worden en de Vollido blokkering weinig moeite had om een sluitend tweemansblok op te trekken. Het kwam dan ook regelmatig voor dat de aanval van de thuisploeg strandde in deze blokkering. De bezoekers wisten op die manier halverwege de set brutaal een voorsprong van enkele punten te pakken. Over het algemeen hebben de Hardinxveldse heren aangetoond niet in de war te raken van dergelijke situaties en ook nu werd er een fikse eindspurt ingezet. Belangrijk in deze fase was het alerte verdedigende werk van diagonaalspeler Dennis van der Waal, die in aanvallend opzicht ook al een aantal keer hard was doorgekomen. Met een uiteindelijk ruime 25-19 werd de 1-0 voorsprong gepakt.

Het tweede speldeel liet vanaf moment één een totaal ander gezicht van beide ploegen zien. Met een hoge servedruk werd de passing van Vollido flink onder druk gezet en menig keer was deze druk de Hendrik-Ido-Ambachters te machtig. Blokkerend stond het in deze fase als een huis en de bezoekers wisten niet wat hen overkwam. Een vrijwel foutloze set aan OKK’70 zijde resulteerde dan ook in een 25-7 monsterscore. Niet bepaald goed voor de spanning, maar daar hadden de op kampioenskoers liggende groenen geen boodschap aan.

Deze lijn doortrekken in het derde bedrijf zou mooi zijn, maar bleek ook lastig. De ‘schwung’ van voorgaande set was even ver te zoeken en het spel verliep een stuk stroever. Vollido vocht voor de punten, iets waar het bij de thuisploeg aan leek te ontbreken. Desondanks hoefden de Hardinxvelders niet tot het uiterste te gaan om de winst via 25-20 over de streek te trekken.

De laatste set waren de Hardinxvelders weer een stuk beter bij de les en werden de punten met overtuiging binnen de lijnen geslagen. Met name Rens de Ruiter zette zijn blakende vorm in aanvallend opzicht door. Rechtstreekse punten werden afgewisseld met hoog op de blokkering geslagen ballen, veelal eindigend buiten bereik van de verdedigende stellingen van Vollido. Met 25-16 (4-0) konden de Hardinxvelders de punten koesteren die het kampioenschap een stapje dichterbij brengen.

Met nog twee wedstrijden te gaan en een voorsprong van vijf punten op runner-up Sliedrecht Sport zal de ploeg het nog wel waar moeten maken; te beginnen tegen het altijd lastig te bespelen Rowi uit Etten-Leur, dat zaterdag 6 april op bezoek komt in de Wielewaal. We hopen ook in deze wedstrijd weer te kunnen rekenen op de steun van onze supportersschare. Aanvang van dit duel is 17.30u, maar het is meer dan de moeite waard om vanaf 15.15u klaar te zitten op de tribune om de in bloedvorm verkerende dames promotie te zien veilig stellen. Tot dan!

advertentie
advertentie