Vriendnschaarsteren onderwijzeres Milou van Dijk met Oranje Wit kinderen voor het spandoekmet haar leerlingen van de Julianaschool wim v.d.Pijl

Vriendenschaar pakt punt bij Oranje Wit

16 september 2018 om 14:00 Sport/sport Deel je nieuws

Na afloop van een enerverend korfbalduel in Dordrecht was er vreugde bij de Hardinxvelders om het behaalde punt in de laatste minuut , maar ook een lichte teleurstelling omdat het tegen favoriet Oranje Wit het grootste deel van de wedstrijd  een voorsprong had. Vriendenschaar revancheerde zich prima van de slechte seizoenstart van vorige week en kan terugzien op een heel goede wedstrijd, waarbij het tactisch plan van trainer Jorrit Ekelmans uitstekend werd uitgevoerd .

Vriendenschaar speelde vanaf het begin heel gedisciplineerd in de functie:  er werd scherp verdedigd, waarbij de dames met name in het gebied rond de korf een belangrijke rol hadden en de heren daardoor veel druk konden geven Aanvallend werden met lange aanvallen het tempo van de wedstrijd gedrukt en werd er steeds goed gezocht naar de goede schotkansen. Oranje Wit, met de jeugdinternationals Bo Oppe en Jop Brouwer als puntspelers en de lange geroutineerde rebounder Jasper Kleingeld weer terug in de basis, had de gehele wedstrijd moeite met dit goed uitgevoerde Vriendenschaar-spel.

Het begin was nog voor de thuisploeg, na 10 minuten had Oranje Wit een 3-1 voorsprong genomen.

Maar met uitstekend aanvalsspel zorgden de  Vriendenschaar-heren binnen 5 minuten met 4 rake schoten voor de ommekeer ( 3-5)  en moest de Oranje Wit in de achtervolging.

Hoewel de thuisploeg steeds als eerste scoorde, had Vriendenschaar steeds het antwoord klaar en bleef het de voorsprong weer naar 2 brengen. De mogelijkheden om verder uit te lopen waren er zeker, maar werden niet benut. Om en om scorend werd de ruststand van 8-10 bereikt.

Ook in de 2e helft bleef de CABholland ploeg Oranje Wit onder druk zetten. De Dordtenaren gingen steeds opportuner spelen met veel reboundoverwicht en brachten enkele wissels in, maar zagen opnieuw Vriendenschaar steeds weer nivelleren. Na 20 minuten kwam er dan toch de gelijkmaker op het scorebord ( 13-13), waarna topscorer Julian Voorwinde zijn ploeg tochweer op voorsprong schoot. Mede dankzij enkele dubieuze beslissingen van de wat onzeker fluitende scheidsrechter Diana Bogaard wist Oranje Wit de achterstand om te buigen naar een 16-14 voorsprong. Vriendenschaar scoorde wel meteen weer tegen, maar toen het in de 29e minuut 17-15 werd leek de wedstrijd beslist. Met nog 1 ½ minuut te spelen bracht trainer Ekelmans Daan Brouwer in de ploeg voor zijn broer Christian, en die schoot meten raak. Hoewel Oranje Wit combinerend de wedstrijd wilde uitspelen, kwam de bal nog één keer in de Vriendenschaar-aanval, waar de jongste Brouwer nogmaals raak wist te schieten en met 17-17 het verdiende punt voor zijn ploeg veilig stelde.

Komende zaterdag wacht Vriendenschaar weer een zware opgave, als plaatsgenoot HKC op bezoek komt, dat in de eerste 2 wedstrijden de aspiraties voor het kampioenschap niet kon waarmaken met nederlagen tegen de sterke concurrenten Nieuwerkerk en Swift.

Deze Hardinxveldse derby begint om 16 uur op de Sluisweg.