HKC behoudt na winst op Oranje Wit de derde plaats
HKC behoudt na winst op Oranje Wit de derde plaats Archief korfbalvereniging HKC

HKC zet zegereeks voort tegen Oranje Wit

21 oktober 2018 om 11:06 Sport/sport Deel je nieuws

De 19-16 winst welke HKC afgelopen zaterdag boekte tegen Oranje Wit was al weer de vijfde overwinning in successie, waardoor de zwart-witten de derde plaats op de ranglijst inmiddels stevig in handen hebben. De basis voor de winst op Oranje Wit werd gelegd in de eerste helft (10-5 bij rust), waarna HKC in de tweede helft de wedstrijd onder controle hield en de Dordtenaren geen uitzicht gaf om op één of meer punten beslag te leggen.

Al na enkele tientallen seconden mocht Eliza Roest op de strafworpstip plaatsnemen om de score te openen, maar Oranje Wit had via de voor rust zuiver schietende Lex van Gent snel geëgaliseerd. HKC nam vervolgens een 3-1 voorsprong, maar moest Oranje Wit toch nog in de buurt dulden. Nadat na zes minuten een 4-3 score was bereikt ging HKC echter los en wist al in een vroeg stadium een naar later bleek beslissende voorsprong te nemen. Na ruim een kwartier spelen was de voorsprong al uitgebreid naar 9-3. Ook verdedigend had HKC het goed voor elkaar en de jeugdinternationals Joep Brouwer en Bo Oppe lagen aardig aan de ketting bij Corné Troost en Eliza Roest. Tot aan de rust werd er nog maar mondjesmaat gescoord, wat resulteerde in een 10-5 stand toen het prima optredende duo Rikken/Kemperman voor de thee floot.

In de tweede helft was constant het beeld dat Oranje Wit op vier punten afstand bleef hangen, maar dat HKC constant de controle over de wedstrijd behield. Wel kon Oranje Wit meer profiteren van de ruimte die bewust aan de Dordtse dames werd geboden, welke verdedigende tactiek door de coaches John Spek en Raimond Nieuwenhuizen wat werd bijgesteld. Toen HKC tien minuten voor tijd een 18-13 voorsprong had bereikt, leek de wedstrijd beslist maar herhaalde een improductieve fase als voor rust. Daardoor kon de ploeg van Maarten van Vliet en Henno Ploeg inlopen naar 18-16 met nog enkele minuten te spelen. Captain John den Dunnen gooide de wedstrijd echter direct in het slot door vanaf de stip 19-16 binnen te schieten. Een dik verdiende overwinning voor de Novafront-Klop Watersportploeg, waardoor de voorsprong op de ranglijst op Oranje Wit werd vergroot naar drie punten.

A.s. zaterdag speelt HKC de laatste veldwedstrijd voordat de korfballers de zaal in gaan. Het op de tweede plaats staande Nieuwerkerk komt dan op bezoek en voor HKC dan de mogelijkheid om op gelijke voet met deze ploeg te komen en revanche te nemen voor de 17-15 nederlaag in de uitwedstrijd. Aanvang 16.00 uur.