River Trotters komen tekort tegen Promotiedivisionist

21 oktober 2018 om 23:05 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen Zaterdag speelde River Trotters een bekerduel tegen de Grashoppers uit Katwijk. Waar de mannen uit hardinxveld wekelijks hun wedstrijden spelen in de eerste divisie, doet Grashoppers dat al enkele jaren in de promotiedivisie, het niveau boven de eerste divisie. Dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden lag dus in de lijn der verwachting.

In het begin van de wedstrijd zijn het vooral de gasten die nog niet met scherp schieten. De mannen van Hoek en Blok schieten echt een stuk beter uit de startblokken waardoor er een 7-2 voorsprong op het bord staat. Uit enkele makkelijke fastbreaks komt Grashoppers op gelijke hoogte en pakt daarna door onder andere een mooie alley-oop dunk van Sjoerd van Vilsteren een kleine voorsprong.

De thuisploeg blijft de hele eerste helft aardig in het spoor van de fysiek sterkere gasten. De bal gaat op een goed tempo rond en Ferdy weet met mooie bewegingen in de bucket een aantal aanvallen af te ronden. Aan het einde lijkt Grashoppers toch nog met een voorsprong van meer dan 10 punten de rust in te gaan. Vijf seconden voor het einde van de eerste helft is het Donovan die met een mooie driepunter hier toch nog verandering in weet te brengen. Rust: 27-35

Over de tweede helft kunnen we een stuk korter zijn. Grashoppers buit het fysieke overwicht goed uit met makkelijke scores inside en in de aanval van de River Trotters zijn het te vaak individuele acties die sneuvelen in goede bedoelingen. Al met al een nuttige wedstrijd waarbij de tegenstander simpelweg een maatje te groot was.

Volgende week staat er een vrij weekend om een week later tegen Den Dungk te gaan spelen.
De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 10 november, om 20:30 in de eigen Wielewaal.