Vriendenschaar na winst koploper

9 december 2018 om 16:34 Sport/sport

H'VELD-G'DAM Aan één goede helft had Vriendenschaar genoeg om simpel van tegenstander Maassluis in eigen huis te winnen. Dankzij het onverwachte verlies van concurrent Merwede dat in Sliedrecht nipt verloor van Rust Roest, is Vriendenschaar nu alleen koploper in deze 1e klasse.

Vriendenschaar moest even wennen aan de krappe sporthal in Maassluis, en zag de thuisploeg in de beginfase direct een voorsprong nemen van 2-0 en 3-1, maar na 5 minuten had het CABholland-team het juiste ritme gevonden en werd binnen enkele minuten door de weer zuiver schietende heren de achterstand omgebogen naar een 3-6 voorsprong.

Omdat de Hardinxvelders daarna verzuimden enkele goede kansen te verzilveren, kwam Maassluis mede dankzij wat gemakkelijk verkregen strafworpen halverwege de 1e helft nog even terug naar 7-7, maar daarna waren de groenhemden oppermachtig en werd de thuisploeg in een hoog tempo met uitstekend aanvalsspel overklast. Met een ruststand van "slechts" 9-15 was het krachtsverschil duidelijk en leek een grote overwinning in de maak.

In de 2e helft werd het echter een geheel andere wedstrijd. Maassluis ging extreem achterverdedigen en het tempo uit de wedstrijd halen om de komende nederlaag zo klein mogelijk te houden en had daar succes mee omdat Vriendenschaar verzuimde om de ruimte die het daardoor aanvallend kreeg, te benutten. Het publiek zag een vervelende 2e helft, waarin Vriendenschaar teveel kansen ging missen. Omdat ook Maassluis aanvallend te weinig bracht werd in een laag tempo om en om scorend de voorspong gecontinueerd. Trainer Jorrit Ekelmans bracht 10 minuten voor tijd de topscorer van het 2e team (dat in de wedstrijd daarvoor met 14-17 had gewonnen) nog in de ploeg voor de licht geblesseerde Christian Brouwer, maar ook Rick Molenaar zag geen kans om het verschil groter te maken.

Het laatste wapenfeit kwam op naam van Caroline Blokland die in de slotfase een korte kans onder de korf benutte en daarmee de eindstand op 17-22 bracht.

Komende zaterdag staat de topper tegen concurrent Merwede op het programma.

Koploper Vriendenschaar speelt dan om 17.55 uur in sporthal de Wielewaal en kan de steun van het eigen publiek goed gebruiken in deze belangrijke streekderby.

De doelpunten werden gescoord door: Julian Voorwinde en Jorrit Muilwijk ieder 6 x , Daan Brouwer 5x , Christian Brouwer 4x en Caroline Blokland 1x