Vriendenschaar wint overtuigend van Merwede

16 december 2018 om 20:24 Sport/sport

H'VELD-G'DAM De streekderby tussen Vriendenschaar en Merwede werd door de thuisploeg aangegrepen om de koppositie te verstevigen. De ploeg uit Sliedrecht had alleen in de 1e helft de illusie dat het koploper Vriendenschaar moeilijk zou kunnen maken, maar moest in de 2e helft duidelijk het onderspit delven tegen de goed spelende Hardinxvelders. Met de eindstand van 25-19 kwam Merwede nog goed weg tegen het dominante CABholland team met een glansrol voor de jonge Daan Brouwer.

In de 1e helft kon Merwede nog in het spoor blijven van de prima spelende groenhemden die verzuimden om de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. Het 1e aanvalsvak creëerde in een hoog tempo met fraaie acties van de broers Christian en Daan Brouwer veel kansen, terwijl verdedigend met name Christa van Hunnik een belangrijke rol had om de veel scorende Tessa Bakker uit te schakelen, en dat deed ze met veel verve. Vriendenschaar nam steeds een voorsprong , maar kon pas met 6-4 halverwege de 1e helft voor de eerste keer 2 korfpunten voorkomen. Dankzij Merwede's topscorer Arjan van Eyl kwamen de Sliedrechters wel weer terug naar 6-6, maar de Brouwers, goed gesteund door de veel werk verzettende Arjanne Verhoef en Celine van Meteren zorgden voor de 8-6 voorsprong, die daarna niet meer uit handen zou worden gegeven. Merwede kwam net voor de rust nog even dichtbij, maar verder dan de ruststand van 10-9 kwamen de roodwitten niet.

Ook in de 2e helft begon het automatiseringsteam uitstekend, Jorrit Muilwijk schoot meteen raak, gevolgd door 2 rake schoten van de in de 2e helft niet te stoppen Daan Brouwer. Hoewel Merwede nog even terug kwam naar 13-12, was Vriendenschaar in het vervolg van de wedstrijd superieur .

Trainer Jorrith Ekelmans bracht Caroline Blokland steeds aanvallend in het team voor Milou van Dijk, en zag dat in dat vak de schoten van Julian Voorwinden korf gingen treffen.

Scherp verdedigend werden weinig kansen weggegeven, en in de aanval bleef Vriendenschaar de ballen door de korf schieten. Met een mooie omdraaibal zorgde Celine van Meteren halverwege de 2e helft voor 16-13 , waarna de thuisploeg de wedstrijd ging domineren. Vriendenschaar liep binnen 5 minuten uit naar 22-15. Omdat Milou van Dijk haar laatste wedstrijd speelde, kreeg de zwangere aanvoerster bij de stand van 24-17 een bloemenwissel . Ook Daan Brouwer kreeg net voor tijd een publiekswissel na zijn 10e treffer. Merwede wist uit een strafworp en een afstandstreffer in de laatste minuut de schade nog wat de beperken en bracht de eindstand op 25-19.

Door deze overwinning sluit Vriendenschaar 2018 korfballend af als koploper met 2 punten voorsprong op Rust Roest. De eerstvolgende wedstrijd is op 12 januari uit tegen Fortis dat op de 3e plaats staat.

De doelpunten werden gescoord door: Daan Brouwer 10 x , Christian Brouwer en Julian Voorwinde 5 x, Jorrit Muilwijk en Celine van Meeteren 2 x, Milou van Dijk 1 x.