Hardinxveld vecht zich langs Streefkerk (1-0).
Hardinxveld vecht zich langs Streefkerk (1-0). Mike Rijnders

Hardinxveld boekt moeizame zege

19 januari 2019 om 19:56 Sport/sport

H'VELD-G'DAM In een matige wedstrijd heeft Hardinxveld zich zaterdagmiddag langs Streefkerk geknokt. Het evenwichtige treffen eindigde uiteindelijk in een moeizame 1-0 zege voor de thuisclub. De enige goal aan de Sluisweg kwam na een uur spelen van het hoofd van aanvoerder Vincent van Lopik. Dankzij deze overwinning klimt de ploeg van vertrekkend trainer/coach Arjan de Vries naar een gedeelde vierde plek in de algehele rangschikking en heeft Hardinxveld daarnaast ook de koplopers voor de tweede periodetitel nog in het vizier.

door Mike Rijnders

Op een lastig bespeelbare grasmat was Hardinxveld in de eerste helft veelvuldig aan de bal, maar moest het daarbij waken voor 'de lange bal' van de gasten, die met Andy van Vught een gevaarlijke topschutter in de gelederen hebben. Ondanks het vele balbezit voor de thuisclub zag men aan de Sluisweg aan beide kanten enkele gevaarlijke momenten in de eerste 45 minuten. Namens Hardinxveld waren Johan Woltman (net naast) en Richard Zwakhals (buitenkant paal) met vrije schotkansen het dichtst bij de openingstreffer, maar hadden beide heren het vizier net niet op scherp. Na een ruststand van 0-0 was het Streefkerk wat beter aan de tweede helft begon. Hardinxveld had het daarbij aan doelman Marc Koning te danken dat de ploeg in deze fase geen tegentreffer te verwerken kreeg. Als antwoord daarop viel de openingstreffer na een uur spelen wél aan de andere kant; captain Vincent van Lopik kopte geheel vrijstaand de 1-0 tegen de touwen uit een vrije trap. In de slotfase van de wedstrijd probeerde Streefkerk nog een aanvallend offensief te forceren, maar kreeg het de thuisclub niet of nauwelijks aan het wankelen. Het matige schouwspel had wellicht meer weg van een 'typische 0-0 wedstrijd', waar een puntendeling een logisch gevolg zou zijn. Echter toonde Hardinxveld zich zaterdagmiddag de gelukkigste van de twee ploegen, waar de zwaarbevochten 1-0 overwinning niets afdeed aan de euforie aan de Sluisweg.

Meer reacties over deze wedstrijd én het vertrek van trainer Arjan de Vries leest u in Het Kompas Hardinxveld van woensdag 23 januari