Hardinxveld won zaterdagmiddag aan de Sluisweg met grote cijfers (7-0) van IFC.
Hardinxveld won zaterdagmiddag aan de Sluisweg met grote cijfers (7-0) van IFC. Mike Rijnders

Zevenklapper voor Hardinxveld

2 februari 2019 om 21:26 Sport/sport

H'VELD-G'DAM Aan de eigen Sluisweg heeft Hardinxveld zaterdagmiddag een monsterzege geboekt op IFC. Na een 3-0 ruststand liet Hardinxveld de score in de tweede helft oplopen tot maar liefst 7-0. Dankzij deze zege is Hardinxveld voorlopig de koploper in de strijd om de tweede periodetitel en blijft het tevens in het spoor van de top 3 van de algehele rangschikking.

In de eerste helft van de wedstrijd, en voornamelijk bij de eerste twee goals van de thuisclub, hadden de gasten uit Hendrik-Ido-Ambacht deze tegengoals voornamelijk aan zichzelf te wijten. Vincent van Lopik profiteerde bij de 1-0 van een mislukte terugspeelbal in de IFC-defensie en ook bij de 2-0 kon Robin de Kok raak schieten na gestuntel achterin bij IFC. Na een weergaloze steekpass van Aron van Andel bepaalde Richard Zwakhals de ruststand op 3-0. Na rust liep Hardinxveld eenvoudig uit en tekenden Vincent van Lopik (4-0) en Robin de Kok (5-0) beiden voor hun tweede treffer. Uiteindelijk bepaalde Aron Eijkelboom met twee intikkers de eindstand op 7-0 aan de Sluisweg.