Doorbraak Christian Brouwer
Doorbraak Christian Brouwer wim v.d.Pijl

Vriendenschaar na moeizame winst weer koploper

17 maart 2019 om 14:29 Sport/sport Deel je nieuws

In een goed gevulde sporthal De Wielewaal, die door de E-jeugd was voorzien van vele spandoeken, moest Vriendenschaar diep gaan om het taaie Fortis te verslaan. De Zeeuwen uit Souburg maakten het de groenhemden moeilijk, waardoor pas in het laatste kwartier de wedstrijd door het hard werkende automatiseringsteam kon worden beslist. Later op de avond bleek dat mede-koploper Rust Roest had verloren bij degradatiekandidaat Tjoba, waardoor Vriendenschaar weer alleen de ranglijst aanvoert met 2 punten voorsprong en nog 2 wedstrijden te gaan .

Net als vorige week had het CABhollaand-team een moeizame start. Fortis schoot direct met scherp, terwijl de Vriendenschaar schutters het in die beginfase lieten afweten. Halverwege de 1e helft had Fortis met name door de  dames een 4-8 voorsprong genomen en moest de thuisploeg ook nu weer in de achtervolging. Verdedigend werd in het vervolg van de wedstrijd meer druk gegeven en dankzij rake schoten van de gebroeders Brouwer en Julian Voorwinden (2 x) kwam Vriendenschaar binnen enkele minuten op gelijke hoogte en leek het de wedstrijd in handen te krijgen. De Zeeuwen gaven zich echter niet zomaar gewonnen en om en om scorend werd de ruststand 10-10 bereikt.                  In de 2e helft nam Vriendenschaar meteen het iniatief , Celine van Meeteren schoot haar ploeg naar 11-10 en na de gelijkmaker benutte Jorrit Muilwijk een kans onder de korf. Nog één keer kwamen de gasten uit Zeeland terug en vervolgens nog in de 10e minuut  ook nog op een 12-13 voorsprong, maar  de gelijkmaker van Daan Brouwer volgde snel.  Trainer Ekelmans bracht aanvallend routinier Bert Verspuij in de ploeg die er mede voor zorgde dat  Christa van Hunnik binnen 1 minuut eest een vrije bal benutte en direct daarna een strafworp meekreeg waardoor het Zeeuwse verzet werd gebroken. Vriendenschaar kon daarna in het laatste deel van de wedstrijd de overwinning veilig gaan stellen. Door twee fraaie doorbraken van Christian Brouwer die door broer Daan prima werden afgerond werd de voorsprong vergroot naar 17-13 en die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Om en om scorend werd met de eindstand van 21-17 de volgende stap werd gezet naar het zo begeerde kampioenschap, dat volgende week kan worden behaald in de uitwedstrijd tegen concurrent Rust Roest . Vriendenschaar moet dan in Eindhoven minstens een gelijkspel halen om die titel te pakken. Die wedstrijd in sporthal De Strijp begint om 17.30 uur, waarbij Vriendenschaar door vele groen/zwarte supporters zal worden gesteund. Er rijdt (dankzij enkele sponsors) een supportersbus naar Eindhoven , waarvoor men zich kan aanmelden bij secretaris@vriendenschaar.nl , De bus vertrekt om ca. 15.30 uur bij de Vriendenschaar-kantine aan de Sluisweg.