Waardeburghse Wandeltocht : 18 mei 2019

Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 18 mei a.s. organiseert Waardeburgh de eerste Waardeburghse Wandeltocht, een gezellige en sportieve dag voor alle cliënten, medewerkers en vrijwilligers van Waardeburgh en andere wandelliefhebbers. U kunt kiezen uit routes van 10, 25 en 40 kilometer.

 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via www.waardeburgh.nl/wandeltocht. Na uw aanmelding ontvangt u praktische informatie, zoals starttijden en de start- en finishlocaties. Deelname aan de Waardeburghse Wandeltocht kost € 7,50 (10 kilometer), € 12,50 (25 kilometer) of € 15 (40 kilometer). U ontvangt hiervoor een heerlijke lunch en wandelt u de 40 kilometer, dan wacht u een warme maaltijd aan het einde van de tocht. De opbrengst van de inschrijvingskosten gaat volledig naar de Stichting Vrienden van Waardeburgh.

 

Elkaar ontmoeten

De eerste editie van de Waardeburghse Wandeltocht is gepland op zaterdag 18 mei. “Het wordt een dag van lol, plezier en samen bewegen”, belooft bestuurder Peter de Wit. “De lange afstanden zijn uiteraard bedoeld voor onze medewerkers, vrijwilligers en familieleden, maar ook bewoners gaan het nodige meekrijgen van deze dag. Voor hen is er een leuke korte route van 3 kilometer. Ook doen de wandelaars allemaal onze locaties aan. Elkaar ontmoeten staat centraal. We maken er echt een ontzettend leuke feestdag van, voor deelnemers én cliënten!”

 

 “Binnen Waardeburgh besteden we veel aandacht aan een gezonde levenswijze. Gezond eten en voldoende bewegen staan hoog op de agenda. Voor onze cliënten, maar óók voor onze medewerkers”, aldus Peter de Wit als antwoord op de vraag waarom een zorgorganisatie het initiatief neemt een wandeltocht te organiseren. Hij noemt een nog een aantal voorbeelden: “Afgelopen jaar hielden we in één van onze restaurants een proef met een saladebar. Dat is zo’n succes dat we het in alle restaurants introduceren. Voor de medewerkers op het hoofdkantoor zijn zit-sta-bureaus aangeschaft. Ook starten we een proef met elektrische fietsen om het aantal autokilometers tussen onze locaties en naar onze cliënten flink te verminderen.” Bij zoveel aandacht voor gezond leven past een leuke sportieve activiteit voor de hele Waardeburgh-familie, zo vonden Peter en de leden van het managementteam. Vanuit hun persoonlijke liefde voor wandelen, besloten ze om de Waardeburghse Wandeltocht te organiseren. “De Alblasserwaard is zó mooi, het nodigt echt uit om hier te wandelen”, vindt Peter.

advertentie