OKK turnsters poserend op brug
OKK turnsters poserend op brug OKK Hardinxveld

Terugblik district- en toestel finales dames selectie OKK

Sport/sport Deel je nieuws

Op 11 en 12 mei waren de meerkamp- en toestelfinales voor de dames turnsters van de selectiegroep van Gymnastiekvereniging OKK. Na een seizoen vol mooie wedstrijden was het bereiken van de finale van het Nederlands Kampioenschap de kers op de taart voor de dames en de vereniging.

De eerste turnster die zich namens OKK op de wedstrijdvloer meldde was Sharon van Noordenne. Ze mocht haar wedstrijd openen met een oefening op de evenwichtsbalk, waarna vloer het volgende onderdeel was. Hierna resteerden nog de onderdelen sprong en ongelijke brug, toestellen waar Sharon in uitblinkt. Twee mooie scores brachten haar uiteindelijk op een 25e plek in het eindklassement, een presatie van formaat.

Later op de zaterdag traden Esmee van Wingerden en Merel Letterie aan voor de meerkampfinale. Esmee startte haar finale eveneens op balk, waar ze een nette oefening wist neer te zetten. Vervolgens turnde ze ook op vloer, sprong en ongelijke brug en bereikte ze een 19e plaats in de eindstrijd. Ook Esmee mag trots zijn op hetgeen ze dit seizoen heeft laten zien.

In tegenstelling tot Sharon en Esmee begon Merel haar wedstrijd op de vierkante vloer. Omdat ze direct het spits mocht aftrappen was er geen tijd voor zenuwen. Een ijzersterk optreden resulteerde in een hoog cijfer en dus een goed begin van haar finale. Het volgende onderdeel was sprong, waar Merel een mooie score neerzette. Na wat schoonheidsfoutjes op brug en balk vond ze haar naam uiteindelijk terug op de 32e plek.

Na de meerkampfinales van zaterdag volgden zondag de toestelfinales, waar toestelspecialisten Nomie Bergwerff, Merel Letterie en Esmee van Wingerden aan deelnamen. In een sterk bezet wedstrijdveld waren het stuk voor stuk spannende finales. Esmee nam hierin deel aan zowel sprong, brug en vloer, waarnaast Merel ook nog een finale op sprong mocht turnen. Nomie nam deel aan het onderdeel sprong, waar ze haar zenuwen goed wist te bedwingen en met een zeer goede oefening terecht de eerste plaats wist te bemachtigen. Zo eindige een spannend finaleweekend met een gouden plak, iets  waar zowel Nomie als OKK ontzettend trots op zijn.

Terugblikkend op het seizoen kunnen de selectiemeiden met trots terugkijken op de mooie reeks wedstrijden die ze hebben geturnd. De opgedane ervaring en gekregen indrukken bieden weer veel perspectief voor het volgende seizoen. Samen met de trainsters zullen de meiden zich weer gaan klaarstomen voor het volgende westrijdjaar.

advertentie
advertentie