Schot Christian Brouwer
Schot Christian Brouwer Wim v.d.Pijl

Vriendenschaar stelt teleur

26 mei 2019 om 13:06 Sport/sport Deel je nieuws

In een wedstrijd met 2 heel verschillende helften heeft Vriendenschaar de kans gemist om zich in veiligheid te spelen. In de 1e helft was Vriendenschaar dominant en legde het tegenstander GKV de wil op. De CABholland ploeg verzuimde echter om het overwicht in een grote voorsprong uit te drukken en zag in een dramatische 2e helft geen kans om het gewijzigd tactisch concept van GKV adequaat te bestrijden. Het lage schotpercentage van Vriendenschaar was er mede debet aan dat de Gorinchemmers in de 2e helft de achterstand om konden buigen en een voorsprong namen die ze niet meer uit handen gaven.

Trainer Jorrith Eekelmans had Christian Brouwer in het 1e verdedigingsvak gekoppeld aan GKV topscorer Kevin van Beest, en dat bleek een goede keus. Aanvallend kwam van Beest moeilijk tot scoren terwijl in de verdediging de overlengte van Brouwer goed werd benut in de rebound, waardoor jongere broer Daan Brouwer veelvuldig tot scoren kon komen. In het andere vak ging het aanvallend wat moeizamer, na de voorsprong van 3-5 duurde het bijna een kwartier voordat Christa van Hunnik en Julian Voorwinden de voorsprong hadden vergroot naar 3-7.  Vriendenschaar speelde prima en maar verzuimde  het veldoverwicht te verzilveren en de voorsprong verder uit te bouwen. Het moest zelfs toestaand dat in de laatste minuut van de 1e helft de voorsprong van 5-9 door slordigheidjes in de verdediging slonk naar een 7-9 ruststand en dat het daarna in de 1e minuut van de 2e helft door 2 rake schoten van een GKV-dame gelijk werd (9-9).  Bij GKV kwam er in de 2e helft meer reboundkracht ( van Beest werd in de verdediging steeds gewisseld) waardoor Vriendenschaar het aanvalsspel moest aanpassen. De thuisploeg vergrootte met de 6e treffer op rij de voorsprong naar 11-9, voordat Vriendenschaar eindelijk weer raak schoot. Vriendenschaar bleef in de 2e helft problemen houden met het schotpercentage en zag de vele schoten niet door de korf vallen. GKV kreeg steeds meer vertrouwen en liep uit naar 10-14.  Trainer Ekelmans probeerde door enkele wissels zijn ploeg weer terug in de wedstrijd te brengen en zag met nog 8 minuten te spelen eerst Jorrit Muilwijk en enkele minuten later  Christian Brouwer raak schieten , waardoor er met 12-14 weer hoop kwam bij de groenzwarte supporters. Verdedigend wat risico nemend in de slotfase betekende echter een strafworp voor GKV en de beslissing. De strafworp werd benut en het rake schot van Daan Brouwer in de laatste minuut was slechts van belang voor de statistiek.

Door deze nederlaag met 13-15 is GKV met 7 punten naast Vriendenschaar gekomen en staan Merwede ( 5 punten) en Valto ( 6 punten) daar nog onder. Er komt nog een spannend slot van de competitie met nog 2 wedstrijden te spelen tegen Valto en kampioen Swift, waarbij de komende wedstrijd van Vriendenschaar tegen concurrent Valto is.  Die cruciale wedstrijd in De Lier is a.s. zaterdag 1 juni om 15.30 uur in sportpark De Zwet.

De doelpunten werden gemaakt oor: Daan Brouwer5 x , Julian Voorwinden 4 x , Jorrit Muilwijk 2 x , Christia Brouwer en Christa van Hunnik ieder 1 x.