Fietswedstrijd voor sportieve recreant

Sport/sport Deel je nieuws

Wie kent ze niet; De groepjes racefietsers die de openbare weg gebruiken als wedstrijdparcours. Opeens duiken ze op achter een geparkeerde auto vandaan of komen ze hard door de bocht. Ook in onze regio zijn er tal van sportieve fietsers die graag hard fietsen, maar voor wie het rijden van wedstrijden een brug te ver is. Op die doelgroep richt het comité van de wielerronde H’veld-G’dam zich dit jaar. Om 13.45 uur starten we met de groep in rustig tempo en daarna fiets je op eigen tempo verder over het parcours. Kom met je fiets, helm en wat euro’s naar het parcours en voel je even de Dumoulin van de polder.

Evenals andere jaren wordt in de polder van Hardinxveld-Giessendam ook dit jaar met Tweede Pinksterdag weer de wielerronde verreden. Wedstrijden waarin wordt gestreden voor het kampioenschap van Zuid-Holland en bij de vrouwen voor het regiokampioenschap Zuid- en Noord-Holland. De dag start om 10.30 uur met de Nieuwelingen gevolgd door Junior-Vrouwen, Nieuwelingen-meisjes en om 15.00 het klapstuk met de Elite-Vrouwen/Belofte-Vrouwen/Amateur-Vrouwen.

Daartussen, om 13:45 uur, start de nieuwe groep met ‘starters’ uit de regio. De groep regiorecreanten reden al langer op het parcours in Hardinxveld. Daarbij was het niveau zo hoog, dat het laagdrempelige er vanaf was z’n doel compleet voorbij was geschoten. Deze groep zal dit jaar ook starten in hun eigen wedstrijd. De doelgroep die nu wordt opgezocht betreft al die fietsers die geen wedstrijdniveau halen maar het misschien best eens willen proberen. De eerste ronde wordt in een rustig tempo gereden en daarna kan je je eigen tempo aanhouden. In totaal zal de groep ‘starters’ 30 minuten rijden. Inschrijven (Eur 5,-) tussen 13.00 en 13.30 uur bij start/finish op het viaduct van de Zwijnskade.

advertentie