Vlinderslag Ilse
Vlinderslag Ilse Kraaijeveld

Ilse Kraaijeveld naar de Nederlandse Kampioenschappen!!!

Sport/sport Deel je nieuws

De afgelopen 2 weken heeft Ilse deelgenomen aan regio kampioenschappen wedstrijdzwemmen in Den Haag.

In het eerste weekend is Ilse met haar team van The Hague swimming gestart met een estafette, de 4x100 wisselslag. Hierbij werden ze 2e. Na de estafette heeft ze individueel nog een mooi pr gezwommen op de 100m rugslag. Op zondag heeft ze de 800 meter vrije slag gezwommen in haar leeftijdscategorie  en hierbij is ze 1e geworden door haar persoonlijk record aan te scherpen met 11 seconden in een tijd van 9.39.53.

In het 2e weekend heeft Ilse op zaterdag de 50 meter vrijeslag en 400 meter wisselslag gezwommen. Op de 50 vrijeslag zwom ze helaas net iets boven haar persoonlijk record. Op de 400 meter wisselslag zwom ze een uitstekende wedstrijd die resulteerde in een persoonlijk record, doordat ze haar eigen tijd met 5 seconden verbeterde (5.18.75). Hiermee verscherpte ze haar tijd voor het NK (Nederlandse kampioenschappen) lange baan en won ze  een mooie bronzen medaille. Zondag starte Ilse op de 400 meter vrijeslag en de 100 meter vlinderslag. Bij de 400 vrijeslag zwom ze net boven haar eigen persoonlijk record, maar de tijd was wel voldoende als limiettijd voor het NK en voor de 3e plek die dag. Op de 100 meter vlinderslag zwom ze 2 seconden van haar persoonlijke tijd af en tikte ze in een tijd van 1.07.46 aan. Ook met deze tijd heeft Ilse het startlimiet behaald voor deelname aan het NK. Het weekend heeft ze afgesloten met een estafette, de 4x100 meter vrijeslag. Hierbij is ze met haar team van The Hague swimming 2e geworden. Tijdens deze estafette was Ilse de startzwemster en daardoor telde haar tijd mee voor de 100 meter vrijeslag. Haar start was heel sterk en ze zwom een mooi persoonlijk record in een tijd van 59.93 en scherpte daarmee haar tijd aan voor het NK.  

De regio kampioenschappen zitten er nu voor haar op voor het lange baan seizoen. Ze heeft veel mooie races gezwommen en nu kan ze zich gaan opmaken om in het weekend van 21 t/m 23 Juni op 6 afstanden te gaan deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Amersfoort . 

advertentie