HKC verslaat Oranje Wit

16 juni 2019 om 10:55 Sport/sport Deel je nieuws

Bij Oranje Wit werd de laatste competitieronde afgewerkt voor HKC. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel dan de eer en het afscheid nemen van spelers.

Onder goede omstandigheden werd er om half 4 gestart in Stadspolders. Bij HKC werd de geblesseerde Kelly de Bruin vervangen door Anieke Swets. HKC nam direct het initiatief en dwong de tegenstander in de achtervolging. Over veel schijven scorend en met goed reboundwerk van Stefan den Breejen en John den Dunnen liep HKC via een tussenstand van 6 – 10 uit tot een ruststand van 9 -15. Ook vandaag kregen we de vrije bal met een one hander van captain John den Dunnen weer te zien.

Na de rust kwam Oranje Wit wat feller uit de startblokken en verkleinde langzaamaan de achterstand. Na 2 scores van Anieke Swets was de stand 15 -17. HKC zette weer aan en via 2 afstandsschoten van Corne Troost stond er 15 – 19 op het scorebord. Dit was tevens zijn laatste wapenfeit want door een ongelukkige botsing blesseerde hij zich en moest hij het veld verlaten. Eliza Roest kwam hem vervangen. Tien minuten voor tijd, bij een stand van 20 – 22 was het tijd voor een publiekswissel voor de afscheid nemende Tjeerd Gort. De jeugdspeler Cees de Groot kon hierdoor debuteren in de hoofdmacht van HKC. Na een doelpunt van Annelies Kop werd er nogmaals gewisseld en kwam jeugdspeelster Nelleke Sterrenburg in het veld voor Anieke Swets. HKC speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en zo wist het team van John Spek en Raimond Nieuwenhuizen een verdiende overwinning te behalen met 22 – 24