Dames 1 herpakt zich in streekderby

12 oktober 2020 om 10:31 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag stond de streekderby River Trotters-Rowic op het programma. De dames van Rowic wisten tot op heden nog geen punten te pakken in de competitie. Statistisch gezien hadden wij dus de betere kaart in handen. Wij waren er in ieder geval op gebrand om de punten in Hardinxveld te houden, zeker na het fiasco van vorige week tegen het op dat moment veel sterkere Wyba.

Voor het eerst dit seizoen had River Trotters weer de beschikking over de bijna volledige selectie. De coaches wisten pas sinds donderdag dat Karin Akkermans, Joella Huisman en Joyce Jansen weer blessure vrij waren en dus fit genoeg om weer aan te sluiten bij het team.

De wedstrijd werd gestart met Joëlla, Marion, Evianne, Esmey en Joyce. Met een mooie driepunter wist Joëlla de eerste punten voor de Hardinxveldse dames op het scorebord te zetten. Het eerste kwart leek veelbelovend te starten met een 12-6 voorsprong na 7 minuten spelen, maar Rowic wist zich vlot te herpakken. Hierdoor was de stand na de eerste 10 speelminuten 14-12.

Het tweede kwart verliep moeizaam. Hoewel er hard gewerkt werd, lukte het niet om een gat te slaan en de voorsprong te vergroten. Gelukkig wisten we door een aantal last-minute scores toch de rust in te gaan met 30-27 voorsprong.

Tijdens de rust gaven coaches Jaap en Rudy aan dat er in verdedigend opzicht een schepje bovenop moest en er aanvallend ook meer tempo gemaakt moest worden.

Met die opdracht vers in het geheugen werd het derde kwart gestart. Al snel werd duidelijk dat het harde werken niet voor niks was! Verdedigend stond iedereen zijn mannetje waardoor Rowic minder makkelijk tot scoren kwam. De River Trotters dames daarentegen wisten de basket prima te vinden. In 8 minuten tijd wisten ze door mooie scores van onder andere Evianne, Esmey, Joëlla en Marion maar liefst 23 punten te maken!

Met 57-44 voorsprong ging de laatste periode van start. Al snel werd duidelijk dat River Trotters ook dit kwart de bovenliggende partij was, en deze wedstrijd zeker geen spannend einde zou krijgen. Met een eindstand van 72 - 50 in het voordeel van River Trotters blijven de punten in Hardinxveld!

De aankomende twee weken heeft de Hoek en Blok formatie geen wedstrijd in het vooruitzicht. Hopelijk kunnen wij u na die tijd weer ontvangen in sporthal de Wielewaal.