Vriendenschaar hard onderuit in Dronten

7 april 2018 om 21:15 Sport/sport

H'VELD-G'DAM Een uitwedstrijd in Dronten doordeweeks - dat is een vervelende bijkomstigheid van de Korfbal-finale op zaterdagmiddag - reisde Vriendenschaar donderdag af naar De Flevopolder om tegen ASVD te spelen. Op papier een interessante wedstrijd, omdat ASVD twee punten meer had en Vriendenschaar nog punten kan gebruiken om weg te blijven van de onderste regionen.

De uitkomst was echter een deceptie. De CAB holland-ploeg startte slecht en na twaalf minuten stond er 6-0 op het scorebord. Gelukkig werd men op tijd wakker en werd de aansluiting gevonden. Halverwege was de stand 10-9 en leek de tweede helft voldoende mogelijkheden te bieden om de wedstrijd te kunnen kantelen. Direct na de onderbreking was de stand gelijk en leek het erop dat Vriendenschaar de overhand kreeg.

Maar ASVD gaf zich niet gewonnen, was veel effectiever in de afronding en kwam weer op voorsprong, die men langzaam uitbouwde. Bij Vriendenschaar was het schot slecht verzorgd en werden vrijwel alle kansen gemist, waardoor de ploeg niet meer kon aanhaken.

Aan het eind was de stand 23-14. Een beetje geflatteerd, maar met ASVD als terechte winnaar. Dit verlies was onnodig en Vriendenschaar zal de komende wedstrijden uit een ander vaatje moeten tappen om punten te pakken, die nog nodig zijn.

Christian Brouwer, die als een van de weinigen een goede wedstrijd speelde, werd topscoorder met 7 doelpunten. De andere doelpunten werden gemaakt door Jorrit (4), Nolan (2) en Bert (1).