Doelpoging Julia Voorwinden
Doelpoging Julia Voorwinden Wim v.d.Pijl

Verlies Vriendenschaar

24 april 2022 om 13:10 Sport Deel je nieuws

In de tweede helft van de veldcompetitie speelde Vriendenschaar thuis tegen Oranje Wit, dat met 2 punten samen met ONDO onderaan staat in deze overgangsklasse D. Bij Vriendenschaar wordt topschutter en aanvoerder Christian Brouwer node gemist, hij is in de laatste zaalwedstrijd met een gescheurde achillespees uitgevallen en is langdurig uitgeschakeld. Rick Molenaar stond in zijn plaats in de basis. Dat trainer Jorrit Ekelmans door het gemis van zijn aanvoerder nog aan het zoeken is naar de juiste opstelling, was in deze wedstrijd duidelijk.

Het CABholland team begon de wedstrijd nog hoopgevend, na een kwartier stond er een 4-1 voorsprong op het scorebord. Maar toen stokte het, met name het 2e aanvalsvak  had veel moeite om tot goede aanvallen te komen, alleen de jonge Ilvie Versteeg lukte het om in de 1e helft in dat vak de korf te vinden. Oranje Wit , dat zwak was begonnen, kwam daardoor wat beter in de wedstrijd en wist de achterstand in de slotfase van deze zeer matige 1e helft om te buigen naar 4-5, en ging na de 5-5 van Julian Voorwinden de rust in met een 5-6 voorsprong door een raak schot in de laatste seconden.

In de 2e helft nam Oranje Wit het iniatief in de wedstrijd. Ondanks de voor hun nadelige stevige wind wisten de Dordtenaren regelmatig tot scoren te komen. Binnen 3 minuten was het 5-8 en die voorsprong zouden ze niet meer uit handen geven. Bij Vriendenschaar werd met de nodige wissels geprobeerd het tij in deze 2e helft te keren. Er werden wel meer korfpunten gemaakt , maar ook Oranje Wit bleef de korf vinden, waardoor ze de voorsprong konden handhaven. In de 20e minuut bracht Anne Timmer weer hoop bij de supporters toen zij de stand naar 10-11 schoot, maar met 2 rake schoten en een strafworp binnen 2 minuten liep  Oranje Wit uit naar 11-15 en besliste daarmee deze tegenvallende wedstrijd die uiteindelijk met 13-16 eindigde.

Door deze nederlaag blijft Vriendenschaar in de onderste regionen en zal het na 2 rustweken op 14 mei tegen Valto uit beter voor de dag moeten komen om niet in degradatieproblemen te komen.