Ernstige gezichten van Herman Meijer, Wim Verschoor en Fred Roedolph. Op de achtergrond links Joop Roedolph, die zojuist zijn winst berekend heeft en in zijn vuistje lacht
Ernstige gezichten van Herman Meijer, Wim Verschoor en Fred Roedolph. Op de achtergrond links Joop Roedolph, die zojuist zijn winst berekend heeft en in zijn vuistje lacht Piet Trapman

Waarddammers afgedroogd

16 januari 2023 om 09:14 Sport

HARDINXVELD-GIESSENDAM Twee teams vertrokken zaterdagmorgen naar Schiedam. Plensbuien onderweg, geen parkeerplekken in de buurt, dus een stukje rennen en drijfnat worden. Het klinkt niet aantrekkelijk, maar als je dan eenmaal in de speelzaal in ‘De Ark’ arriveert, mag je toch vertrouwen dat alles goedkomt. Het kwam, ondanks alle symboliek, níet goed. Het eerste werd met 16-4 afgedroogd door de landskampioen en het tweede verloor met 11-5.

Om eerlijk te zijn, het eerste tiental had vanzelfsprekend wel een nederlaag ingecalculeerd. Het trad aan met twee invallers, terwijl je sowieso al kansloos bent tegen een team met twee oud-wereldkampioenen (Vadim Virny en Anatoli Gantvarg) in de gelederen en daarnaast een aantal andere ‘kanonnen’, onder wie 5 deelnemers aan de finale van het laatste NK. Voor De Waarddammers scoorde Rick Verboon een fraaie overwinning. Anton Kosior en Wim Kalis boekten beiden een remise. Er had nog een punt in gezeten, maar Peter de Hek vergooide in het late eindspel met een blunder een ‘zekere’ remise tegen Virny. Dammen is hard, keihard. 

De punten van het tweede team kwamen op het scorebord door een gedegen zege van Joop Roedolph en remises van Herman Meijer, Piet Trapman en Martin Nederlof. 

Met nog drie wedstrijden te gaan is de situatie voor het eerste team nog net niet hopeloos. Twee van de drie tegenstanders zijn nog in te halen, maar dan moet er niet uit ‘het Schiedamse vaatje’ worden getapt. Het tweede team staat nu op 8 uit 8. Minstens één overwinning in de laatste duels zou definitief voor ontspanning kunnen zorgen.

advertentie
advertentie