Doorbraak van Christian Brouwer
Doorbraak van Christian Brouwer Wim van der Pijl

Kansloos verlies Vriendenschaar

29 januari 2023 om 13:29 Sport Deel je nieuws

In de lastige krappe sporthal bij k.v.Tilburg was Vriendenschaar deze keer niet opgewassen tegen de gemakkelijk scorende thuisploeg, die met een hoog schotpercentage van 26 % het CABholland team een flinke nederlaag bezorgde.

Al in de beginfase nam Tilburg het iniatief in de wedstrijd, gaf het veel verdedigende druk en speelde met veel variatie in de aanval. Tot 4-4 in de 10e minuut bleef Vriendenschaar bij, maar met 4 benutte strafworpen binnen 2 minuten ( die door het Belgische scheidsrechtersduo in deze wedstrijd aan beide teams gemakkelijk werden gegeven ( totaal 13 keer)), liep Tilburg uit naar 9-4. Vriendenschaar kwam door Patrick Noordzij ( strafworp) , Marijn Bakema ( schot) en Daan Kamsteeg ( strafworp) binnen enkele minuten wel weer terug naar 9-7, maar kon niet verder dichterbij komen. Tilburg liep weer uit naar 14-10 voordat Nicole v.d.Laan haar 4e korfpunt scoorde uit een strafworp. Enkele seconden voor de rust werd het 15-11.

Ook in de 2e helft  was het automatiseringsteam niet opgewassen tegen de gemakkelijk scorende Brabanders, Hoewel ook Vriendenschaar een goed schotpercentage van 23 % haalde, kon het verdedigend niet voorkomen dat Tilburg veel bleef schieten en scoren, Na 5 minuten bij de stand van 19-13 probeerden trainers Berrevoets en Jacob het tij nog te keren. Christiaan Brouwer maakte zijn comeback na bijna een jaar revalidatie na een zware achillespeesblessure en ook Milou Klijn-van Dijk kwam in de ploeg. Hoewel beide wissels zeker positief uitpakten, was het onvoldoende om dichterbij Tilburg te komen. Om en om scorend werd het na 17 minuten 25-20, en bleef Tilburg de ruime voorsprong behouden, Enkele minuten voor tijd maakte topscorer Anne Timmer met haar 6e korfpunt 29-23, waarna in de laatste minuten Tilburg de eindstand op 31-23 bepaalde.

Door deze nederlaag is Tilburg naast Vriendenschaar op de 3 plaats gekomen in deze overgangsklasse D, waar Valto halverwege de competitie nog zonder puntverlies is.

Komende zaterdag speelt Vriendenschaar om 18.10 uur thuis in sporthal De Wielewaal tegen ONDO Maassluis dat 2 punten minder heeft.

De korfpunten werden gescoord door:

Anne Timmer 6 x , Nicole v.d.Laan 4 x, Julian Voorwinde en Marijn Bakema 3 x, Patrick Noordzij, , Daaf Brouwer en Christiaan Brouwer  2 x en  Celine van Meeteren 1 x

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie