Kees Brandwijk in opperste concentratie
Kees Brandwijk in opperste concentratie Piet Trapman

Waarddammers op geitenpaadje

30 januari 2023 om 12:43 Sport

HARDINXVELD-GIESSENDAM Een geitenpaadje, daarop glibberen De Waarddammers naar een mogelijk behoud van het ereklasserschap. Dankzij een 10-10 gelijkspel tegen DC Fyslân mag het tiental nog een sprankje hoop koesteren op een nacompetitie, maar dan moet in de resterende duels wel gewonnen worden van de 2 andere degradatiekandidaten. Dat wordt trainen, mannen. Trainen, trainen en nog eens trainen. 

Na remises van Theo de Swart, Shammy Kasnadi en Rick Verboon was het de in blakende vorm verkerende André Droog die zijn team met een knappe zege op voorsprong zette. Puntendelingen van Anton Kosior, Wim Kalis en Arie van de Weteringh zorgden voor consolidatie, waarna Peter de Hek de voorsprong uitbreidde door een zorgvuldig opgebouwd positioneel voordeel met een winnende combinatie te bekronen. Toen kwam de narigheid. Peter Hartog incasseerde een nul door een lichtzinnig gespeelde 40e zet en Thijs Verboon, tot nu dit seizoen de degelijkheid zelve, liet zich na 5 uur dammen in een benauwde remisestand alsnog in de luren leggen. Al met al 10-10, minder dan misschien verdiend maar nog niet definitief fataal. Er wacht nog een hete februarimaand.

Het tweede team deed goede zaken met een 9-7 overwinning op DC Zaanstreek. Na remises van Ad de Hek, Herman Meijer en Fred Roedolph ging Martin Nederlof onderuit, maar dat werd direct goedgemaakt door Wim Verschoor, die zijn geroutineerde opponent een venijnig slagzetje opdiende. Even later zorgde invaller Kees Brandwijk met een stijlvolle positionele zege voor een 7-5 voorsprong. Piet Trapman had de teamzege veilig moeten stellen, maar in razende tijdnood miste hij een eenvoudig 2 om 5, waarna hij in remise moest berusten. Alle ogen gericht op Ernst de Heer. Die liet zich niet gek maken door de klok en wikkelde bekwaam af naar remise.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie