OKK'70 Heren 1
OKK'70 Heren 1 Muninn Media

OKK’70 Heren 1 wint 4-0 van Dordrecht Heren 2

12 februari 2023 om 16:11 Sport Deel je nieuws

Afgelopen vrijdag mocht de De Jong en Vitaal formatie weer aantreden in De Wielewaal. Deze keer stond er een wedstrijd tegen het reserveteam van Next Volley Dordrecht op het programma. Dit team was in 2023 nog ongeslagen en ondanks dat zij de tiende plaats bezetten, is dit zeker geen team om te onderschatten. In de uitwedstrijd werd dit team namelijk met een moeizame 2-3 overwinning verslagen.

In de eerste set nam de thuisploeg gelijk het initiatief in handen. Met een sterke verdediging onder leiding van libero Stan den Ouden leek er geen bal op de grond te kunnen vallen aan de kant van Hardinxveld. Toch lieten de heren Dordrecht nog gevaarlijk dichtbij komen, waardoor deze set uiteindelijk nipt gewonnen werd door OKK’70 met een setstand van 25-23.

Het spannende einde van de eerste set had wel als gevolg dat de mannen vlijmscherp aan de tweede set begonnen. Er werd gelijk een flinke voorsprong opgebouwd door een fantastische serviceserie van spelverdeler Michel de Bruijn. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven, waardoor de tweede set werd gewonnen met een setstand van 25-15 in het voordeel van OKK’70.

In de derde set pakte Dordrecht voor het eerst in de wedstrijd de leiding in een set. De thuisploeg kon lastig grip krijgen op de middenaanvallers van Dordrecht. De dit seizoen al veel op de proef gestelde veerkracht was weer benodigd om deze set nog kans te maken. Na het overleven van 3 setpoints werd deze set met een combinatie van harde aanvallen en tactisch geplaatste ballen alsnog met 28-26 over de streep getrokken in het voordeel van OKK’70.

In de vierde set werd de strijdlust van de derde set voortgezet en werd er wederom met een afwisseling van tactisch geplaatste ballen en harde aanvallen een lekkere voorsprong opgebouwd. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en met een fantastische shotbal werd ook de vierde set in het voordeel van de thuisploeg beslist met een setstand van 25-20.

Na deze 4-0 overwinning staat het vlaggenschip van OKK’70 nog steeds op de eerste plaats in de derde divisie. De concurrentie heeft dit weekend ook 4-0 gewonnen, waardoor de voorsprong van 2 punten op de nummer 2 Sliedrecht (die een wedstrijd meer gespeeld hebben) gelijk blijft, evenals de voorsprong van 5 punten op de nummer 3 Ameide.

De oplettende lezer zal zijn opgevallen dat de voorsprong ineens een stuk minder is geworden op de concurrentie. De oorzaak hiervan is dat de mannen vorige week met 4-0 hebben verloren bij de nummer 4. Het enige wat van deze wedstrijd nog bekend is, is dat deze wedstrijd heel veel strijdlust heeft veroorzaakt voor het restant van de competitie. Met nog 6 wedstrijden te gaan is het einde van de competitie in zicht. Nu eerst weer een paar weken vlammen op de trainingen, waarna de mannen op maandag 6 maart om 21.00 in Ouderkerk aan den IJssel de volgende horde zullen gaan nemen tegen Volley Lek en IJssel Heren 2 die op dit moment de zesde plaats bezetten.