Volleybalvereniging OKK'70
Volleybalvereniging OKK'70 Gerben Productions

OKK’70 Heren 1 beleeft een week met ups en downs

13 maart 2023 om 20:13 Sport Deel je nieuws

Na een paar weken rust stonden er afgelopen week voor de mannen van De Jong en Vitaal weer twee wedstrijden op het programma. Eerst op maandagavond tegen de nummer 7 Ouderkerk aan den IJssel en later in de week op vrijdagavond tegen de nummer 6 Dordrecht.

Ouderkerk aan den IJssel was in de eerste seizoenshelft redelijk simpel aan de kant gezet met een 3-1 overwinning. Echter is dit wel een team die je niet in hun spel moet laten komen en laat dat nu net zijn wat er op maandagavond gebeurde. Met een flitsende start werd al snel een voorsprong opgebouwd van 8-2. Daarna ging het snel bergafwaarts en kreeg geen enkele aanvaller het meer voor elkaar om een fatsoenlijke bal langs de blokkering te slaan.

Mede wegens de afwezige zieke Sam van Selm waren de wisselmogelijkheden zeer beperkt, zoals dat dit seizoen al vaker een struikelblok is gebleken. De eerste set werd redelijk eenvoudig gewonnen door de thuisploeg uit Ouderkerk aan den IJssel met 25-17.

De tweede set moesten alle vizieren weer op scherp gezet worden om in deze lastige uitwedstrijd alsnog resultaat te behalen. Met vlagen lieten de Hardinxveldse mannen af en toe hun krachten weer gelden, waardoor deze set met 21-25 gewonnen werd. Echter was het spel nog steeds niet overtuigend, waardoor de buit nog allesbehalve binnen was.

De derde en vierde set bleek het verzet van OKK’70 helaas gebroken en deze werden gewonnen door de thuisploeg met setstanden van 25-20 en 25-19.

3-1 verlies voor de koploper van de Derde Divisie A was even een domper op de maandagavond. Echter was er geen tijd om bij de pakken neer te zitten en moest de focus gelijk weer op de volgende wedstrijd: vrijdagavond thuis tegen Next Volley Dordrecht Heren 3.

De toon was meteen gezet door de prachtige rally van mini van de week Mika. Echter konden de mannen de mooie acties van Mika geen passend vervolg geven. In no-time stond er een achterstand van 3-18 op het telbord. Na wat tactische omzettingen werd de schade nog enigszins beperkt, maar een verlies was niet meer te voorkomen. Setstand: 17-25 in het voordeel van Dordrecht.

In de setwissel werd vooral de focus gelegd op het terugvechten in het tweede deel van de eerste set. Dit moest doorgezet worden om deze tegenstander nog over de knie te kunnen krijgen. Met stroef spel werd deze set gelukkig nog wel nipt binnengesleept met een setstand van 25-23.

Na de tactische omzetting van buitenaanvallers Patrick de Bruijn en Martijn de Bruijn ging het spel ineens als een trein lopen. Beide aanvallers hadden een andere schapenkop als directe tegenstander, waar ze kennelijk een stuk minder moeite mee hadden. Door de dreiging op de buitenkant, konden de andere aanvallers ook veel beter in stelling gebracht worden door spelverdeler Michel de Bruijn. Met setstanden van 25-15 en 25-14 werden de laatste twee sets eenvoudig binnen geharkt, waarna de opluchting gevierd kon worden in de kantine.