Afbeelding
Wim van der Pijl

Vriendenschaar wint

19 maart 2023 om 15:02 Sport Deel je nieuws

In de thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat RWA kon middenmoter Vriendenschaar pas in de 2e helft afstand nemen van de ploeg uit Rhoon, die met opportunistisch spel het de CABholland ploeg moeilijk maakte. Op het felle en fysieke spel van RWA met tactisch achterverdedigen en veel aanvallen over de dames had Vriendenschaar pas in de 2e helft het juiste antwoord toen het binnen 10 minuten een 5 punts voorsprong nam, die niet meer zou worden weggegeven.

De start was goed, de eerste 2 schoten van Christian Brouwer en Julia Voorwinden waren raak en na een benutte strafworp van RWA schoot ook Nicole van der  Laan ( die topscoorder in deze wedstrijd zou worden) ook meteen haar eerste schot door de korf. Vriendenschaar verzuimde echter de snelle 3-1 voorsprong verder uit te bouwen en kreeg binnen 10 minuten 5 dames-treffers tegen terwijl het zelf slechts éénmaal scoorde. Met een time-out probeerde het trainersduo Berrevoets/Jacob de rust in het te gehaast spelende automatiseringsteam te krijgen om de 4-6 achterstand te gaan omdraaien. Door beter verdedigen en aanvallend meer rust in het spel kreeg Vriendenschaar de wedstrijd weer onder controle. In het 2e aanvalsvak moest Martijn Bakema in deze wedstrijd vooral als rebounder functioneren gezien de lengte van de tegenstander van vakgenoot Patrick Noordzij, die eindelijk met 2 rake schoten zijn ploeg weer naast RWA bracht. Ook schoot Lieke Brouwer nog raak, maar door een strafworp en een heel ver schot zorgde zorgden de gasten voor een ruststand in deze matige wedstrijd van 8-8.

Ook in de 2e helft begon Vriendenschaar weer goed, met 2 rake schoten van Julian Voorwinden en Anne Timmer werd het in de 2e minuut 10-8, enkele minuten later gevolgd door 11-8 uit een vrije bal van Patrick Noordzij. Maar nu kon de thuisploeg wel de voorsprong verder uitbouwen. Door 3 rake schoten tegenover slechts 1 korfpunt van RWA was het binnen 10 minuten 14-9. RWA, dat in de strijd om degradatie de punten had nodig heeft, gaf zich nog niet gewonnen, maar kon met het veel energie kostende aanvalsspel het Vriendenschaar niet meer echt moeilijk maken. Bij Vriendenschaar kwam Daan Kamsteeg nog in de ploeg om de lange rebounder van RWA te bespelen en ook Benthe van Wingerden kreeg nog speeltijd. RWA kwam weliswaar nog even terug naar 15-17, maar de slotfase was weer voor Vriendenschaar, waarbij Nicole van der Laan met haar 5e korfpunt de eindstand op 20-15 bracht.

Door deze overwinning blijft Vriendenschaar in de middenmoot met Fortis en Tilburg wat de tegenstanders zijn in de laatste 2 wedstrijden. A.s. zaterdag speelt Vriendenschaar om 20 uur in Vlissingen tegen Fortis.